Inwoners blijven tevreden over uitvoering Wmo en Jeugdhulp

Datum: 19-09-2017

10.36 uur - Inwoners van de gemeente Hellendoorn die zijn aangewezen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet zijn heel tevreden over de manier waarop deze regelingen worden uitgevoerd. Dat blijkt uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek.

 
 
Voor dit onderzoek werden in totaal 1000 vragenlijsten verzonden aan mensen die in 2016 een aanvraag hebben gedaan voor een Wmo-voorziening. Hiervan werden 426 vragenlijsten geretourneerd. Dit is een respons van 43 %. Daarnaast werden er 762 vragenlijsten verzonden aan jongeren en/of hun ouders die in 2016 hulp vanuit de Jeugdwet ontvingen. Hiervan werden 158 vragenlijsten geretourneerd. Dit is een respons van 21%, een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar.
 
Resultaten Wmo
De Wmo-cliënten zijn zeer positief over de bejegening door de medewerkers van de gemeente. De dienstverlening wordt gewaardeerd met het cijfer 7,4. Uit de resultaten van het onderzoek onder Wmo-cliënten blijkt verder dat 80% precies wist waar zij moesten zijn met hun hulpvraag. En maar liefst acht op de tien cliënten zijn te spreken over de wachttijden.
 
Resultaten Jeugd
Ook de Jeugdwet-cliënten waarderen de dienstverlening met gemiddeld een 7,4. Zij zijn met name tevreden over de korte wachttijden. Daarnaast voelt 90% van de Jeugdwetcliënten zich serieus genomen door de medewerkers van de gemeente. Wethouder Johan Coes: “Ik ben hier zeer tevreden mee: uit deze cijfers blijkt overduidelijk dat onze dienstverlening niet heeft geleden onder alle veranderingen en dat onze inwoners nog steeds goed verder worden geholpen.”
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 19-09-2017

Ik hoor van vrienden die noodgedwongen van deze regelingen gebruik moeten maken dat e.e.a goed werkt en goed geregeld is, Chapeau dus!

Uw reactie

Naam:
Bericht: