Mountainbikemania groter succes dan gedacht

Datum: 20-09-2017

15.06 uur - 
Op zaterdag 28 oktober a.s. organiseert Mountainbikevereniging SVDO Tourbuffels uit Hellendoorn de derde editie van Mountainbikemania, een mountainbiketoertocht die die ‘s avonds gereden gaat worden. 

 
 
Dat het zo’n groot succes zou worden hadden de Tourbuffels niet durven dromen. Het lijkt erop dat Mountainbikemania al voor 1 oktober het maximale aantal van 1500 deelnemers gaat halen. Op het moment van schrijven zijn we met de laatste 100 kaarten bezig.
Het aantal van 1500 is echt het maximale aantal voor dit jaar, geeft voorzitter Fons Arkes aan, “we willen het vooral leuk houden voor de deelnemers” de fun factor staat hoog in het vaandel bij de Tourbuffels. 
Het aantal deelnemers is wat hoger dan in 2016, dit komt door een andere manier van starten, de nieuwe routes en omdat we 1 route 20km hebben gemaakt is er wat meer ruimte onderweg.
 
Tijdens de eerste 2 edities van Mountainbikemania hebben de Tourbuffels laten zien dat zij een te gekke tocht kunnen organiseren, waarbij ook de kwaliteit en de veiligheid voor de deelnemers niet uit het oog wordt verloren. De eerste editie is door de NTFU direct met 3 sterren beoordeeld. Hiermee is Mountainbikemania nu al een klassieker. Fons: “Deze kwaliteit hebben we in het tweede jaar vastgehouden, nu in het derde jaar we uiteraard ook weer dingen veranderen en leuker maken. Je leert toch ieder jaar.
 
Wat maakt deze toertocht anders dan anderen?
De tocht wordt ‘s avonds gereden, dus in het donker. Diverse ondernemers, stichtingen en verenigingen hebben hun medewerking toegezegd aan dit evenement. Het kan maar zo zijn dat de deelnemers door een winkel of museum fietsen of diverse hindernissen moeten nemen die her en der staan opgesteld op de route. Naast al die gekkigheid heeft deze avond Halloween/Heksendoorn als thema. De Tourbuffels hebben dus de nodige verrassingen in petto voor de deelnemers. Mountainbikemania staat garant voor veel fun, angst en beven, maar bovenal plezier. 
 
Start
De deelnemers verzamelen zich vanaf 18.00 uur op het startterrein om opgewarmd te worden door de klanken van de DJ Mauzz. Langzaam zal de spanning worden opgevoerd naar de start om 19.00 uur. Om het deelnemersveld goed te verdelen starten de deelnemers van 19.00 t/m 20.00 uur
 
Wat kunt u verwachten?
De Tourbuffels hebben drie verschillende routes, 2 van 15km en 1 van 20km uitgezet in en rond het dorp Hellendoorn. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende routes die allen starten en eindigen op de Schapenmarkt. Natuurlijk kunnen de deelnemers ook twee of alle drie de routes fietsen. Onderweg zijn er verschillende obstakels, zoals pontonbruggen over de Regge, marmottenbak die je doet duizelen en cafés zoals de Tonne, de Barbier en de Kroon waar doorheen gefietst wordt. 
De Tourbuffels kunnen alvast verklappen dat een van de routes dit jaar de grote straat doorkruist en de fietscrosbaan van de lochsprinters mee pakt. Verder kom je natuurlijk door de tuin van de Fam. Laarman welke vorig jaar de straatprijs hebben gewonnen met leukst versierde straat. Natuurlijk is er nog veel meer, maar het moet ook voor de deelnemers een verrassing blijven. En vergeet niet dat er onderweg ook nog wat duistere figuren door het bos lopen om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen!
 
Vrijwilligers gezocht
Uiteraard kan zo’n toch alleen georganiseerd worden door middel van vrijwilligers en daar zijn we nog steeds naar op zoek.
Lijkt het je nou leuk om te helpen in de opbouw vooraf, tijdens de tocht bij een hindernis of als heks op de route geef je dan op via info@tourbuffels.nl 
 
Save the date!
De Tourbuffels maken van elke toertocht een feestje, dus ook van deze tocht. Natuurlijk eindigen de Buffels de tocht zoals wij die altijd eindigen, met een dikke afterparty. Iedere deelnemer, bezoeker of fan is na afloop van harte welkom in de Lantaarn om dit met ons mee te vieren. De entree van de afterparty is gratis. In het centrum is tevens een bewaakte fietsenstalling voor de deelnemers en een garderobe.
Genoeg redenen om 28 oktober in je agenda te blokkeren en je te laten verrassen door de deze tocht en door De Tourbuffels!
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Natuur liefhebber schreef op 22-09-2017

Schandalig dat ze s.nachts ook al de natuur verstoren

Hendrik schreef op 22-09-2017

Wees blij dat ze dit 's avonds doen, dan heb jij er overdag ook geen last van.

Gait schreef op 23-09-2017

Dit heeft toch niets met sport te maken, stelletje zielige uitslovers.

Han schreef op 24-09-2017

Idd Gait.

Uw reactie

Naam:
Bericht: