MountainbikeMania groter succes dan verwacht

Datum: 19-09-2018

10:10 uur - Op zaterdag 3 november organiseren de Tourbuffels uit Hellendoorn alweer de vierde editie van MountainbikeMania, een mountainbiketoertocht die ‘s avonds gereden gaat worden. 

 

Het succes van de vorige edities wordt voortgezet. De aanmeldingen blijven binnenstromen.

Het ziet er naar uit dat in september al het maximaal aantal deelnemers gehaald gaat worden. Er kunnen maximaal 1500 mountainbikers deelnemen, geeft voorzitter Fons Arkes aan we willen het vooral leuk houden voor de deelnemers, de fun factor staat hoog in het vaandel bij de Tourbuffels. 

Tijdens de eerste 3 edities van MountainbikeMania hebben de Tourbuffels laten zien dat zij een te gekke tocht kunnen organiseren, waarbij ook de kwaliteit en de veiligheid voor de deelnemers niet uit het oog wordt verloren. De eerste editie is door de NTFU direct met 3 sterren beoordeeld. Hiermee is MountainbikeMania nu al een klassieker. Fons: “Deze kwaliteit hebben we in het tweede en derde jaar vastgehouden. De editie van vorig jaar was een zware, dit was mede te danken aan de vele regen die de dagen ervoor was gevallen. Dit jaar komen we wederom met nieuwe routes, te gekke fratsen, uitdagingen en gekkigheid”.

 

Wat maakt deze toertocht anders dan anderen?
De tocht wordt ‘s avonds gereden, dus in het donker. Diverse ondernemers, stichtingen, verenigingen en landeigenaren werken ieder jaar weer mee aan dit evenement. Het kan maar zo zijn dat de deelnemers door een winkel of museum fietsen of diverse hindernissen moeten nemen die her en der staan opgesteld op de route. De Tourbuffels hebben met MountainbikeMania dus de nodige verrassingen, uitdagingen en ontzettend veel fun in petto. 

 

Start

De deelnemers verzamelen zich vanaf 18.00 uur op het startterrein om opgewarmd te worden door de opzwepende beats van een DJ. Langzaam zal de spanning worden opgevoerd naar de start om 19.00 uur. Om het deelnemersveld goed te verdelen starten de deelnemers van 19.00 t/m 20.00 uur

 

Wat kunt u verwachten?
De Tourbuffels hebben drie verschillende routes van ongeveer 15 kilometer uitgezet in en rond het dorp Hellendoorn. De routes starten en eindigen allemaal op de Schapenmarkt. Natuurlijk kunnen de deelnemers ook meerdere routes fietsen. Onderweg zijn er verschillende obstakels, zoals een pontonbrug over de Regge, marmottenbak die je doet duizelen en cafés zoals de Tonne, de Barbier en de GauweGeit waar doorheen gefietst wordt.
 

Trouwen tijdens het mountainbiken?

Nieuw dit jaar is dat je kunt trouwen voor een ambtenaar van de Burgerlijke Stand ergens op de route van MountainbikeMania. Wil jij je vriend of vriendin dit jaar verrassen in bijzijn van al jullie (mountainbike)vrienden geef je dan op waarom jullie tijdens deze tocht willen trouwen. Dit kan via info@tourbuffels.nl. Uit de aanmeldingen zullen de Tourbuffels een keuze maken. 

 

Straatprijs

Voor de bewoners aan de route is er de mogelijkheid om een STRAATPRIJS te winnen.
De straat met de mooiste, origineelste, gekste aankleding kan de winnaar worden van deze prijs.

Bewoners die aan de route liggen krijgen op tijd een flyer in de bus dat MountainbikeMania dit jaar bij hun door de straat komt. Denk je dat jullie de origineelste straat zijn tijdens dit evenement geef je dan op via info@tourbuffels.nl Op deze avond zal de jury een oordeel vellen en wordt de winnende straat tijdens de afterparty in de Lantaarn bekend gemaakt.

 

Vrijwilligers gezocht

Uiteraard kan zo’n toch alleen georganiseerd worden door middel van vrijwilligers en daar zijn we nog steeds naar op zoek.

Lijkt het je nou leuk om te helpen in de opbouw vooraf, tijdens de tocht bij een hindernis of als heks op de route geef je dan op via info@tourbuffels.nl

 

Save the date!
De Tourbuffels maken van elke toertocht een feestje, dus ook van deze tocht. Natuurlijk eindigen de Buffels de tocht zoals wij die altijd eindigen, met een dikke afterparty. Iedere deelnemer, bezoeker of fan is na afloop van harte welkom in de Lantaarn om dit met ons mee te vieren. De entree van de afterparty is gratis. In het centrum is tevens een bewaakte fietsenstalling voor de deelnemers en een garderobe.
Genoeg redenen om 3 november in je agenda te blokkeren en je te laten verrassen door deze tocht en door De Tourbuffels!

 

Meer info op de site:

www.mountainbikemania.nl

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: