College B&W stuurt brief naar Tweede Kamer over kosten jeugdzorg

Datum: 12-11-2018

17.09 uur - Net als veel andere Nederlandse en Twentse gemeenten ziet de gemeente Hellendoorn de kosten voor de jeugdzorg toenemen. Hierdoor ontstaat de komende jaren een tekort van circa 2 miljoen euro op het sociaal domein, zo blijkt uit de meerjarenraming 2020-2022.

 
 
Het college van B&W van de gemeente Hellendoorn pleit daarom in een brief aan de Tweede Kamer voor versnelling van het onderzoek van minister De Jonge naar de oplopende kosten van de Jeugdzorg voor gemeenten. Ook pleit de gemeente Hellendoorn in de brief voor het instellen van een overbruggingsregeling om de toenemende kosten voor in ieder geval 2018 en 2019 te kunnen dekken.
In onderstaande link deze brief van het gemeentebestuur van Hellendoorn aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
 
Mede naar aanleiding van de motie van de Gemeenteraad (zie pagina 3 van bijgaande brief), ingediend tijdens de raadsvergadering over de begroting 2019 van dinsdag 6 november jongstleden, heeft het college van B&W vrijdag 9 november bijgaande brief naar de leden van de Vaste Kamercommissies van VWS en J&V gestuurd. Deze Kamercommissies bespreken vandaag het onderdeel Jeugd van de begrotingen van VWS en J&V.
 
Klik HIER voor de brief.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: