Handhaving na indrukwekkende zege

Datum: 12-05-2019

11:34 uur - Het eerste elftal en hun aanhang toog afgelopen zaterdag naar Hengelo voor hun confrontatie met Wilhelminaschool. Het was inmiddels vijf voor twaalf geworden voor SVVN. Slechts twee punten boven de degradatiestreep met nog drie wedstrijden te gaan. En het voetbal dat SVVN de laatste tijd speelde kan het best omschreven worden als erbarmelijk. Er moest wat gebeuren. Dat was bij het talrijke publiek dat uit Nijverdal kwam wel duidelijk. Belangrijker nog dan dat was dat het ook bij de spelers en staf duidelijk was.

De basis elf was op de nodige plaatsen gewijzigd. De geschorste Kars ter Avest werd vervangen door Yorick Nijstad. Bas Koedijk is op vakantie en werd vervangen door Melvin Morsink. Ook Delano Burnama was afwezig en hij werd vervangen door B-junior Rowan Wijnen. Tot slotte was ook Chiel Karkdijk weer beschikbaar na langdurig blessureleed. Hij nam de plek in van Melvin Hulsman die als reserve begon. Ook de tegenstander was voorafgaande aan deze wedstrijd nog niet veilig. Ze hadden drie punten meer dan SVVN. Zij zijn echter in de laatste periode goed bezig en kunnen deze zelfs nog winnen. Zij deden echter vorige week slechte zaken hierin door de eerder door onweer gestaakte tegen Juliana’32 te verliezen. SVVN staat laatste in de periode en dat geeft aan dat SVVN niet in hun beste fase zit om het maar een eufemistisch uit te drukken. Met de kansloze oefennederlaag tegen VV Daarlerveen als absoluut dieptepunt.

Toen arbiter Martin Bos uit Bentelo iets na half drie voor aanvang van de wedstrijd floot greep SVVN de gastheer figuurlijk bij de strot. Een wonderlijke gewaarwording. SVVN overklaste School door ze bij balbezit direct vast te zetten zodat de thuisploeg gedwongen werd fouten te maken. SVVN kreeg van het begin af aan kansjes en was eigen heer en meester. Een doelpunt als beloning kon niet uit blijven en gelukkig kwam deze al vlot. In de 11de minuut speelt een verdediger van Wilhelminaschool lastig terug op zijn keeper Jeroen Kok. Deze wordt opgejaagd door Roy Mulder. Kok speelt de bal naar zijn rechter zijlijn waar Frank Bolink de bal op pikt. Deze schiet de bal ineens naar het centrum waar Roy Mulder nog vogelvrij staat. Zijn schot lijkt nog gepareerd te worden door de doelman, maar deze ziet de bal toch achter hem. De wenselijke vroege voorsprong is een feit.

Hierna verandert er weinig aan het spelbeeld. SVVN is heer en meester en jaagt de tegenstander over het hele veld op. Uiteraard is het een kip en het ei verhaal, want Wilhelminaschool acteert zwak. Maar wij ons liever bezig met kip SVVN dat voetbal laat zien van een niveau wat het dit seizoen niet eerder liet zien. In de 21ste minuut is Rowan Wijnen uitgeweken naar links en speelt de bal op de zestien op Melvin Morsink. Deze komt voor zijn tegenstander omdat Melvin gewoonweg feller is. Hij schiet de bal in de uiterste linkerhoek achter de kansloze keeper Kok. Zo komt SVVN nog voor kwart wedstrijd gespeeld op een comfortabele 0-2.

Eén dieptepunt deze middag. Chiel Karkdijk wordt voor de tweede keer flink betrokken in een duel. Zijn tegenstander krijgt geel, maar Chiel moet andermaal het veld geblesseerd verlaten. Marvin Thomas vervangt hem. In de 29ste minuut zet Rowan Wijnen op rechts goed door. De bal komt daardoor bij Melvin Morsink die ook goed in de wedstrijd zit. Dit bewijst hij door slalommend een weg in de zestien te vinden langs de verdediging van Wilhelminaschool en beheerst de 0-3 aan te tekenen door een schot in de korte hoek.

De 0-3 voorsprong komt geen moment in gevaar en als de stofwolken optrekken door het rustsignaal heerst er vol op tevredenheid bij iedereen die SVVN een warm hart toe draagt (al weten dat sommigen knap te verbergen

In de rust zal er ongetwijfeld een donderspeech zijn geweest in de kleedkamer van de thuisclub. Maar daar was in het begin van de tweede helft niks van te zien. Frank Bolink wordt gelijk bij aanvang de diepte ingestuurd en tekent de 0-4 aan. Er is echter een vlagsignaal en deze wordt overgenomen door de scheidsrechter. Laten we zeggen dat dit hevig discutabel was. Maar gezien de ruime voorsprong hoeft het niet bepalend te zijn. SVVN blijft heer en meester en zou een monsterzege kunnen boeken deze middag. Melvin Morsink gaat in de 50ste minuut met wederom een steekbal alleen op de doelman af. Deze weet met een knappe redding de 0-4 te voorkomen.

Maar aan het spelbeeld veranderde er niet veel en SVVN bleef vol beleving voetballen. In de 53ste minuut sneed er weer een steekbal door het hart van de defensie van Wilhelminaschool. Roy Mulder is sneller dan zijn tegenstander en rondt beheerst af: 0-4. Nu is de overwinning natuurlijk helemaal binnen. Wilhelminaschool mag nu iets meer op de helft van de tegenstander begeven. Erg gevaarlijk wordt het allemaal niet. Dus wordt het tijd om naar de andere velden te kijken. Voorwaarts staat nog 0-0. DES staat met 0-2 voor bij Quick’20, maar vlak voor rust maakt de thuisploeg de aansluitingstreffer. Dat stemt dus nog niet tot tevredenheid.

In de 77ste minuut is er een uitbraak van Wilhelminaschool. Een aanvaller gaat alleen op Patriz Loohuis af en legt de bal breed op een collega die eenvoudig de 1-4 aantekent. Inmiddels is VV Mariënberg op voorsprong gekomen bij Voorwaarts wat uiteraard met gejuich wordt ontvangen. In de 84ste minuut het slotakkoord voor deze wedstrijd. De ingevallen Melvin Hulsman worstelt in de 16 en daardoor komt de bal voor de voeten van Roy Mulder. Deze schiet de 1-5 eindstand tegen de touwen en viert het feestje met de met de bus meegereisde SVVN Ultra’s. SVVN heeft alles gegeven en zich beloond met een 1-5 overwinning. Hiermee zijn ze nog verzekerd van klasse behoud, maar dit moet zoveel vertrouwen geven dat dit in de resterende twee wedstrijden bewerkstelligd zou moeten kunnen worden. Alle lof voor de Volharding voor deze middag.

De ogen gaan weer op de smartphones. Voorwaarts verliest met 0-2 van VV Mariënberg. Hierdoor wordt het gat tussen SVVN en Voorwaarts vier punten. Goed nieuws dus. DES staat in Oldenzaal nog steeds met 1-2 voor, maar moet het wel met een man minder doen. Dat is dus minder. Om kwart voor vijf vertrekt de supporter bus. De sfeer is uiteraard uitstekend. Het is een rollercoaster van emoties. Quick20 maakt gelijk! Goed nieuws want dat maakt het gat tussen SVVN en DES ook vier punten. Maar ook hiermee is SVVN niet veilig! Quick maakt 3-2! Even later het nieuws dat DES toch nog gelijk maakt. Teleurstelling alom. Maar het blijkt fakenews te zijn en Quick’20 maakt zelfs 4-2 en wint de wedstrijd.

Dan begint het grote rekenen. Voorwaarts op vier en DES op vijf. Beide kunnen nog over SVVN heen in de eindstand als ze beide wedstrijden winnen. Maar volgende week voetbalt DES tegen Voorwaarts dus beide teams kunnen hun laatste twee wedstrijden niet winnen. Hiermee is SVVN dus veilig en verzekerd van nog een seizoen in de 3de Klasse. Het was een moeizaam seizoen, waar veel te vaak ondermaats werd gevoetbald. Maar handhaving is een feit dus eind goed al goed. Juliana’32 won met 3-1 van Blauw Wit’66 en daarmee is de Holtense club gedegradeerd naar de 4de Klasse. De tweede degradatie op rij dus voor Blauw Wit. Wij wensen hun volgend seizoen veel succes toe en hopen hun snel weer te mogen begroeten in de 3de Klasse.

Door de overwinning heeft Juliana’32 nog alle kans op handhaving. Zij staan één punt achter op DES en twee op Voorwaarts. SVVN is dus klaar en speelt volgende week haar laatste thuiswedstrijd tegen Juliana’32. Vooral de penningmeester van SVVN zal erg gelukkig worden als SVVN gewoon haar sportieve plicht doet in deze wedstrijd. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Johan Compagner uit Heino. Kom onze jongens allemaal aanmoedigen!

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Yorick Nijstad, 65. Johnny Teterissa); Rowan Wijnen, Chiel Karkdijk (26. Marvin Thomas), Joost ten Kleij; Melvin Morsink (75. Melvin Hulsman), Roy Mulder en Frank Bolink.