Dag van de Pedagogisch Medewerker

Datum: 17-09-2020

13.19 uur - Duizenden pedagogisch medewerkers ontvangen vandaag een persoonlijke bedankvideo in hun mailbox. Een blijk van waardering van de kinderopvangorganisatie waar zij werken voor het betekenisvolle werk dat zij doen voor kinderen én ouders. Ook Columbus Junior, een grote kinderopvangorganisatie in Twente doet mee aan deze landelijke actie. Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Een bijzonder vak vraagt om een bijzondere waardering. De bedankvideo is een initiatief van de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. 

“Door onze betrokken, enthousiaste en energieke medewerkers kunnen ouders met een vertrouwd gevoel naar hun werk. Zij zetten zich dagelijks op creatieve wijze in om alle kinderen de beste start op de basisschool te geven”, zegt Mirjam Swagerman van Columbus Junior. 
 
Pedagogisch medewerkers hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. In de bedankvideo is te zien hoe Eva zelf een probleem oplost en leert Feije hoe de natuur in elkaar zit. Kinderopvang is veel meer dan een opvang. Kinderen leren nieuwe vaardigheden op de opvang. Zoals nieuwe woorden, creativiteit, sociale vaardigheden en hoe ze zichzelf blijven. De campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ maakt het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar en richt zich op het versterken van de beroepstrots. 
 
Dat kinderopvang onmisbaar is, is de afgelopen periode wel gebleken. Kinderopvang betekent veel voor kinderen én ouders. Werken in tijden van corona doet een groot beroep op de flexibiliteit en veerkracht van medewerkers. Even invallen voor een collega die getest moet worden, een dagje ruilen of een geplande vakantie uitstellen. Het leidt in deze tijd tot steeds meer gepuzzel en vraagt opnieuw veel extra inzet van de medewerkers om overal de bezetting rond te krijgen.
 
“Pedagogisch medewerkers staan iedere dag weer klaar voor onze kinderen. Dat waarderen we enorm. En die waardering mag wat ons betreft zo vaak mogelijk uitgesproken worden. Niet alleen door ons, maar ook door anderen”, zegt Mirjam Swagerman van Columbus Junior. 
 
De campagne ‘Kinderopvang dankzij jou is een initiatief van Kinderopvang werkt! Dit is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: