Nijverdallers van start in Global Solidarity Run

Datum: 10-03-2021

06:13 uur -  In het weekend van 20 maart vindt de Global Solidarity Run plaats; een virtuele ultraloop. In dit evenement dienen de deelnemers in hun eigen omgeving zes uur hard te lopen. Nederland vaardigt voor dit evenement een mannen –en vrouwen team af. Bijzonder is dat twee Nijverdallers onderdeel uitmaken van deze afvaardiging en zij gaan beiden proberen een zo groot mogelijke afstand te noteren. 

 

Arenda Könnecke en Christiaan van Meurs zijn geen onbekenden in de wereld van het ultralopen; hardloopwedstrijden van een afstand langer dan de marathon. Arenda, sportvrouw van het jaar 2019 in de gemeente Hellendoorn, werd in 2015 Nederlands kampioen op de 100 kilometer. In 2019 won ze de 80 km Bruggenloop in Kampen en verbeterde ze haar PR op de 100 kilometer in Steenwijk naar 8:54:48 in stormachtige omstandigheden. Vorig jaar september liep ze in Deventer haar debuut op de 6 uur met een gelopen afstand van 70.717 km. Christiaan kwam al eens winnend over de finish van een 100 kilometer in Amsterdam, werd eerste Nederlander in de 120 van Texel en wist in 2019 het nationaal kampioenschap op de 24 uur te winnen met een afstand van 212.329 kilometer. Op grond van deze prestaties zijn beiden gekwalificeerd voor dit evenement. 

In de voorbereiding op de Global Solidarity Run zijn de nodige trainingskilometers gemaakt door beide atleten. Van Meurs: “Natuurlijk zijn lange duurlopen een belangrijk trainingsonderdeel. Maar ook tempolopen op hogere snelheid maken deel uit van het traningsprogramma. In een zes uur loop je toch echt harder dan je normale tempo.” Beiden hebben de laatste weken de duurlopen gezamenlijk afgewerkt. Op anderhalve meter afstand, dat wel. Könnecke: “Hopelijk wordt het harde trainen beloond. Ik heb veel kilometers gemaakt voor de 24 uur. Deze heb ik nog niet kunnen lopen vanwege de avondklok, maar dit was een prima voorbereiding voor de 6 uur.” Ook met het tempo zit het wel goed, concludeert ze uit haar baantrainingen. Ze wil dolgraag weer in het oranje lopen.

Doelsteling voor beiden is een afstand te lopen van 75 kilometer of meer. Van Meurs: “Het zou mooi  zijn als we dat doel halen. Tegelijkertijd is de onderliggende boodschap van dit evenement solidair te zijn met elkaar. In een tijd waarin er vanwege Corona weinig kan en mag, zijn we bevoorrecht aan dit evenement deel te mogen nemen. En dat dan allebei voor het Nederlandse team is toch uniek?



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: