Ontwikkeling Hellendoorn Noord fase 1b

Datum: 02-12-2022

8.22 uur - Hellendoorn wordt nog mooier! Halverwege volgend jaar kan er gestart worden met de bouw van maar liefst 22 woningen in Hellendoorn Noord, het gebied tussen De Isakke en de Ommerweg in Hellendoorn.

Na het afronden van Hellendoorn Noord fase 1a is het nu tijd voor fase 1b. Een plan voor 22 woningen. 10 vrijstaande woningen en 12 twee-onder-een-kapwoningen. De kavelprijzen, variëren van € 89.700,00 v.o.n. voor een twee-onder-een-kapwoning met 250 m2. tot € 277.500 v.o.n. voor een vrijstaande woning met 785 m2. In deze tweede fase wordt net als bij de vorige fase ingezet op een groene en speelse wijk. Gea Oord, wethouder wonen is enorm blij met deze ontwikkeling. "Door de bouw van deze 22 woningen dragen we weer een steentje bij aan de woningbouwopgave die we hebben. En wat een mooie locatie in het prachtige Hellendoorn. De mensen die hier gaan wonen, laten in veel gevallen een andere woning achter. Zo brengen we verhuisbewegingen op gang, die er voor zorgen dat meerdere mensen een nieuw passend huis vinden."
 
De planning
Het bouwrijp maken van de grond is deels afgerond. Vanuit de gemeente zijn alle werkzaamheden verricht. Nu is het de tijd voor de nutsbedrijven. Zij zorgen voor de aanleg van bijvoorbeeld elektriciteitskabels, waterleidingen en een glasvezelaansluiting. Deze bedrijven zijn momenteel erg druk. In april volgend jaar is Hellendoorn Noord fase 1b aan de beurt. De verwachting is dat de nutsbedrijven in juni 2023 klaar zijn en de bouw dan kan beginnen.
 
In de tussenliggende tijd wordt er gestart met de kaveluitgifte. Op 17 januari 2023 vindt een informatieavond plaats en daarna volgt eind januari de inschrijfperiode en daarop volgend de kavelverloting.
 
Aanmelden voor de informatieavond op dinsdag 17 januari 2023
Op dinsdagavond 17 januari 2023 om 19:00 uur vindt een informatieavond plaats voor iedereen die interesse heeft in het plan. De informatieavond wordt gehouden in zalencentrum In De Tonne in Hellendoorn. Aanmelden voor deze avond kan door een e-mail te sturen naar: l.kolthof@hellendoorn.nl. Graag in de e-mail vermelden om hoeveel personen het gaat.
 
Meer informatie
Op de website van de gemeente Hellendoorn is meer informatie te vinden over Hellendoorn Noord fase 1b via: www.hellendoorn.nl/projecten.
 
Klik HIER voor Tekening Hellendoorn Noord fase 1b in pdf formaat..
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: