Bijdrage kindpakket wordt vanaf 1 januari direct na toekenning uitbetaald

Datum: 02-01-2023

14.59 uur - Om alle kinderen de kans te geven om mee te doen aan onderwijs, sport, culturele en maatschappelijke activiteiten, is er een kindpakket in de gemeente Hellendoorn. De afhandeling van een aanvraag voor het kindpakket is vanaf 1 januari 2023 versimpeld. Vanaf nu wordt de bijdrage direct na toekenning uitbetaald. 

De gemeente Hellendoorn controleert vervolgens steekproefsgewijs achteraf of de bijdrage juist is besteed. Voorheen werd de bijdrage op vertoon van één of meerdere bonnen, na het voorschieten door de inwoner, uitbetaald door Stichting Hulpfonds Hellendoorn.
 
Het kindpakket biedt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid om mee te doen op school en met sport- en cultuuractiviteiten. Bijvoorbeeld door de aanschaf van sportkleding, sportschoenen, thermokleding of een trainingspak. Maar de bijdrage kan ook besteed worden aan het onderhoud van een fiets, een schoolexcursie of een bezoek aan de bioscoop of het theater. Ouders/opvoeders met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen het kindpakket aanvragen voor hun minderjarige kinderen.
 
Kindpakket aanvragen
Inwoners die langer dan 12 maanden een bijstandsuitkering ontvangen, ontvangen eind januari via de post een verkort aanvraagformulier voor het kindpakket. Inwoners die nog niet bekend zijn bij de gemeente, maar wel een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm en gebruik willen maken van het kindpakket, kunnen contact opnemen met de gemeente via het e-mailadres: inkomensondersteuning@hellendoorn.nl of telefonisch via: 0548 - 630 000.
 
Andere regelingen
In de gemeente zijn verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Zo kan er bijvoorbeeld energietoeslag aangevraagd worden via www.hellendoorn.nl/energietoeslag. Alle minimaregelingen zijn te vinden via www.hellendoorn.nl/minimaregelingen. Voor meer informatie over deze regelingen kan er op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch contact opgenomen worden via: (0548) 630 000.
 
 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: