Nieuwe expositie 'Eigen Oogst Uitgelicht' vanaf 18 januari in de hal van Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 18-01-2023

13.21 uur - Na de prachtige 19e editie van Eigen Oogst afgelopen november in De Smidse, volgt nu de ‘Eigen Oogst Uitgelicht’ expositie. Deze vervolg expositie van Eigen Oogst is van woensdag 18 januari tot en met zondag 12 februari te zien in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De expositie is gratis te bezoeken.

Net als andere jaren toont de ‘Uitgelicht’ expositie werken van de meest gewaardeerde kunstenaars uit de Eigen Oogst tentoonstelling. Eigen Oogst bezoekers konden na hun bezoek aan de expositie in november namelijk aangeven welke kunstwerken zij het meest waarderen en van welke kunstenaar ze dus nog meer werken zouden willen zien. 3700 uitgebrachte stemmen hebben geleid tot het volgende resultaat:
 
Metaalkunst: Tia Teijema met ‘Vogel’.
 
Keramiek- en houtkunst:
Herman Fransen met ‘Middeleeuws huis’.
Roel Imbos met ‘3 Ganzen in het haverstro’.
 
Glaskunst: Marjan Harmsen met ‘Glazen schaal’.
 
•    Schilder- en tekenkunst:
Michel van Dijk met ‘Bruce Springsteen’.
Marieke van Petersen met ‘Mijn open boek’.
Marinus de Vos met ‘Ocean’.
H. Bonhof met ‘Het leemhuussien’.
 
Textielkunst: Marjo Bonnier met ‘Overdaad’.
 
Fotokunst: J. de Beer met ‘Een stralende dag’.
 
Opening
De expositie is op dinsdagmiddag 17 januari officieel geopend door Peter Lage Venterink, wethouder Cultuur. Hij is ontzettend blij dat de werken in het Huis voor Cultuur en Bestuur te zien zijn. “De manier waarop de expositie is samengesteld is prachtig, want het is het publiek dat gekozen heeft. Zij geven aan deze kunstenaars te waarderen en meer van ze te willen zien. Ik ben blij dat wij er op deze manier een steentje aan bij kunnen dragen. Zo worden onze amateur kunstenaars in de schijnwerpers gezet. En dat verdienen ze!”
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: