Wedstrijdverslagen Het Ravijn

Datum: 20-02-2023

13.45 uur - De waterpoloheren van ZPC Het Ravijn hebben zaterdagavond in het Brabantse Gorinchem een klinkende 10-17 overwinning behaald op promovendus en hekkensluiter De Linge/PCG. DE waterpolo dames misten in de vierde periode de drive om door te drukken en speelden 9-9 gelijk tegen Polar Bears.

Heren 1:
Onderleiding van interim coaches Lars Gottemaker en Laurens Jan Schothans, die de vakantie vierende Ron Loos vervingen, deden de Nijverdalse heren wat ze als regerend landskampioen aan hun stand verplicht waren: winnen van De Linge/PCG, dat nog puntloos onderaan de lijst bungelt. "We hebben veel kansen gehad in de wedstrijd. We hadden meer doelpunten kunnen scoren. Verdedigend was het redelijk goed op een paar momenten na in de eerste twee periodes waar het beter kon", analyseerde aanvoerder Jorn Muller na afloop van de wedstrijd. De ploeg van Ron Loos zit weer in de winning mood, en ook op de trainingen wordt progressie geboekt. De ploeg heeft nu een weekend geen competitie verplichtingen vanwege het feit dat het Nederlands herenteam met daarin Ravijner Jorn Muller een trainingsstage heeft met Litouwen. De Nijverdallers spelen op 4 maart om 17:00 uur weer een competitiewedstrijd tegen ZPB H&L Productions.
 
Dames 1:
De Nijverdalse waterpolodames verzuimden zaterdag om met Polar Bears af te rekenen. Noa de Vries over de wedstrijd: "We hebben drie periodes lang goed gespeeld. Daarbij de taken goed uitgevoerd en goede stappen gemaakt. De vorige thuiswedstrijd verloren we dik van ze. Nu spelen we gelijk". Wicher Diallo vult aan. " We speelden een goede wedstrijd. De laatste periode waren we bang om te verliezen. Wel moeten we dit gevoel en deze lijn proberen vast te houden". De waterpolodames zijn ook vrij en komen pas 11 maart om 18:00 uur weer in actie tegen UZSC.
 
Statistieken Heren 1:
De Linge//PCG-Het Ravijn: 10-17
Periodestanden 2-5, 7-10(5-5), 8-13 (1-3), 10-17(2-4) 
Doelpuntenmakers: Yoran Loos 4x, Emiel Wouters 3x, Bas ter Brake 3x, Rob Gottemaker 2x, Jorn Muller 2x, Kenai Heitink 1x, Thijmen Karel 1x en Hugo Wouters 1x.
 
Statistieken Dames 1:
Het Ravijn-Polar Bears: 9-9
Periodestanden: 5-2, 7-4(2-2), 9-6(2-2), 9-9(0-3).
Doelpunten Het Ravijn: Pien Gorter 2x, Noa de Vries 2x, Nina Scholten 2x Dian Scholten 1x, Margreet ter Schure 1x en Lotte Beunk 1x. 
Doelpunten Polar Bears: Lola Moolhuizen 3x, Silvanne Slot 2x, Storm Willemsen 1x; Laura Schinkel 1x, Jill Oort 1x Nina van der Geijn 1x. 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: