Palmpasenoptocht in Hellendoorn

Datum: 21-03-2023

9.24 uur - Op Palmzondag 2 april a.s. vindt in Hellendoorn de grootste Palmpasenoptocht van Nederland plaats, georganiseerd door Oald Heldern De Noaberschop. De optocht, waarin duizenden kinderen en volwassenen meelopen met bontgekleurde palmpasens, wordt begeleid door dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel.

 
Er rijdt een paard- en kleedwagen mee met kinderen van de kleinschalige zorgorganisatie Zonnewoud en uiteraard zal Klepperderk de stoet weer voorafgaan. Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen. De mooiste wagen wordt beloond met een prijs.
 

De optocht biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om van de palmpasenrondgang te genieten.

De route verloopt als volgt. Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt. 
 
Zoals altijd krijgen de deelnemende kinderen op het eindpunt een sinaasappel, symbool voor vruchtbaarheid. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt.

Het plezier dat afstraalt van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en van de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht.
 


Palmpasenoptocht

Palmzondag 2 april 2023 om 12.30 uur

Vertrek: Schapenmarkt Hellendoorn

Mede mogelijke gemaakt door de Dorpsraad.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: