Muziekcollege van popprofessor Leo Blokhuis in De Smidse

Datum: 12-02-2024

15.30 uur - 
Leo Blokhuis is onlosmakelijk verbonden met de ‘Top 2000’ van Radio2 en staat bekend als dé ‘popprofessor’ van Nederland. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en diepgaande kennis van de popmuziek weet hij zijn publiek keer op keer te boeien. Op zaterdag 2 maart geeft Leo Blokhuis In De Smidse in Nijverdal een live muziekcollege over ‘de kracht van muziek’ in de maatschappij. Een reis door de muziekgeschiedenis en de ontwikkelingen in de vroege blues en rock-’n-roll tot de hedendaagse popmuziek.

 
Leo Blokhuis werkt als presentator en schrijft muzikale bestsellers en artikelen voor gerenommeerde tijdschriften. Daarnaast heeft hij zijn eigen vaste radioprogramma bij NPO Radio 2. Blokhuis werd vooral bekend bij het grote publiek dankzij de ‘Top 2000 à-Go-Go’. In zijn muziekcollege ‘de kracht van muziek’ neemt de popkenner en muziekliefhebber Blokhuis het publiek mee op een muzikale reis buiten de gebaande paden.

De verbindende rol van muziek
Tijdens het college komen veel muziekfragmenten voorbij en duikt Leo in de verbindende rol van muziek. Muziek verbindt mensen door de tijden heen - als bijvoorbeeld bekende popliedjes teruggrijpen op jazzklassiekers of zelfs op klassieke thema’s. 
Maar muziek kan ook mensen de ogen openen voor onrecht en ongelijkheid in de maatschappij. Dat bleek bijvoorbeeld in de strijd voor gelijke rechten van de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. Dat blijkt als muzikanten een verhaal van gelijkheid en gelijke rechten voor allen vertellen. Daarbij botsen vooral Amerikaanse muzikanten regelmatig op tegen een diepgewortelde ongelijkheid die al terugvoert tot de dagen van de slavernij. 
 
Feitjes en weetjes van Leo Blokhuis
‘De kracht van muziek’ staat bol van aangrijpende, ontroerende en ook vrolijk swingende klanken van bekende en ook minder bekende songs uit de rijke popgeschiedenis. En uiteraard komen Leo Blokhuis befaamde feitjes en weetjes aan bod. Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: