SVVN pakt verdiend punt in blessuretijd

Datum: 25-02-2024

12.54 uur - SVVN begon in exact dezelfde formatie als de vorige wedstrijd die dus met 3-2 gewonnen werd. SVVN kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuten veroverden de gasten een aantal hoekschoppen. In de 3de minuut belandt een afgeslagen hoekschop op de zestien op de pantoffel van Sven Boerkamp. Zijn schot gaat recht op de doelman af die met enige moeite redding weet te brengen.

Een minuut later breekt Joep Beene door op links. Hij laat zich wat te veel naar buiten kant drukken en schiet de bal in het zijnet. SVVN krijgt genoeg kansen om de score te openen in het eerste kwartier. In de 7de minuut geeft Tijn Poortman een voorzet vanaf rechts maar deze wordt door twee inglijdende aanvallers nipt gemist.

In de 10de minuut is er dan het eerste gevaar van de thuisploeg. Een voorzet van links vindt een aanvaller in de zestien deze kopt de bal prima naar de grond, maar hij ziet zijn inzet net naast gaan. Het verschil in punten (9) daarvan is op het veld niks van te merken. Sterker nog: SVVN heeft nog het meeste recht op een doelpunt. In de 30ste minuut krijgt SVVN weer een corner ditmaal van links. De bal wordt in de zestien geslingerd. Bas Koedijk komt goed voor zijn man, maar ziet zijn kopbal net over het doel gaan. In de 42ste minuut wordt er toch gescoord maar dan aan de andere kant van het veld. Een onoplettendheid in de verdediging en een steekbal op Luc Ungerer gaan hieraan vooraf. Die laatste laat Patriz Loohuis met een lage schuiver kansloos.

Een teleurstellende ruststand die SVVN niet had verdiend op basis van het vertoonde spel en de kansenverhouding in de eerste helft. De tweede helft is een stuk minder amusant dan de eerste. SVVN weet lang niet zoveel kansen te creëren als in de 1e helft en daardoor wordt de wedstrijd een stuk saaier. Ook de thuisclub weet nauwelijks gevaarlijk te worden zodat de wedstrijd wat voortkabbelt. De grootste kans is wel voor SVVN. In de 70ste minuut wordt Joep Beene vanaf links met een steekbal weggestuurd. Hij geeft de bal vanaf de achterlijn voor op de inkomende Teun Bakhuis. Deze weet, met een verdediger in zijn nek, de bal vlak voor de doellijn niet te raken.

De tijd begint te dringen en SVVN lijkt een nederlaag te moeten slikken. Dat lot lijkt in de 86ste minuut helemaal bezegeld te worden. Desorganisatie in de verdediging van SVVN en Luc Ungerer verschalkt met een mooie lob Patriz Loohuis voor tweede maal deze middag. Als we net in blessuretijd zitten schiet Teun Bakhuis in de zestien de bal op de hand van een verdediger van Avanti. De scheidsrechter wijst naar de stip en Teun Bakhuis verzilverd de penalty feilloos. Kan het dan nog? Veel blessuretijd zal er niet bijgetrokken worden. Op een paar wissels en krampgevallen bij de thuisploeg is daar geen reden toe. De vinger van scheidsrechter gaat in de lucht ten teken dat er nog één minuut gevoetbald wordt. SVVN gaat vol ten aanval. Bij de laatste seconden van deze wedstrijd geeft Melvin Morsink vanaf rechts een voorzet. De vooruitgeschoven verdediger Martijn ter Steege in zijn tegenstander de baas en roeit snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen!!!