SVVN zakt door ondergrens

Datum: 04-03-2024

13.42 uur - SVVN heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Esch met 1-2 te verliezen. SVVN speelde onherkenbaar. Collectief falen zorgde ervoor dat SVVN ver onder het niveau speelde wat normaal behaald wordt. Het spel was slordig, inspiratieloos en SVVN was vaak een stap te laat. En de nederlaag viel dan ook helemaal niks af te dingen. Die was volkomen terecht.

In de 16de minuut geeft Maarten Siemerink een prima bal van achteruit. De bal bereikt Timon Dreierink en de topscoorder verschalkt Patriz Loohuis met een lage schuiver. De Esch verzuimde de score op te voeren. Zo schoot Lars Roelink voor een leeg doel over. In de 21ste minuut ziet Patriz Loohuis twee aanvallers op zich af komen. Patriz redt op de inzet van Job Klievik. De doelman is enige die zich aan de malaise kan onttrekken en als enige een (dikke) voldoende weet te scoren met zijn optreden.

In de 27ste minuut weet SVVN uit het niets gelijk te maken. Waar het eerder niet verder kwam dan kansloze afstandsschoten weet nu Tijn Poortman de bal met een sliding voor het doel te krijgen. Joep Beene kapt zijn man uit en tipt de bal met buitenkant rechts in het doel. Ondanks de gelijke ruststand weet SVVN dat het de tweede helft beter moet. Het belabberde veldspel is onvoldoende om het de tegenstander moeilijk te maken en recht te hebben op een resultaat.

Helaas gaat SVVN in de tweede helft op dezelfde voet verder. Al in de 46ste minuut krijgt Koen Timan de kans om De Esch weer op voorsprong te schieten. Ook deze kans laat De Esch onbenut. SVVN zet daar werkelijk niets tegenover. In de 70ste minuut frommelt Luuk Beckmann vanaf links de bal langs zijn tegenstander en schuift de 1-2 binnen. Ook in het restant kan een tandeloos SVVN geen potten breken zodat De Esch eenvoudig de drie punten over de streep kan trekken.

Laten we hopen dat het voetbal wat SVVN liet zien een incident is geweest. Volgende week is er een kans op revanche bij de uitwedstrijd tegen SV Losser.