Zieltogend SVVN op de slachtbank in Losser

Datum: 11-03-2024

16.23 uur - SVVN heeft zich niet kunnen herstellen van de teleurstellende wedstrijd van vorige week. In Losser gingen de groenwitten met maar liefst 8-1 de bietenbrug op. Een onthutsend resultaat na een dito wedstrijd.

En dat terwijl de wedstrijd nog wel zo zonnig begon voor SVVN. Bij het eerste gevaar van de wedstrijd wordt een bal vanaf de tweede lijn geschoten. Een verdediger raakt de bal en een collega verdediger probeert de carambolerende bal binnen de beruchte lijnen we g te werken. De bal raakt door de curve de hand arm van de verdediger en de bal gaat op de stip. Teun Bakhuis weet dit buitenkansje te verzilveren en schiet SVVN op een 0-1 voorsprong.

De vreugde was van korte duur en verbloemde de problemen die SVVN momenteel heeft. In de 9de minuut belandt een corner vanaf rechts uiteindelijk bij de tweede paal. De bal wordt voorgezet en Ruben Bonte mag ongehinderd van dichtbij de 1-1 binnen glijden. Twee minuten later is het weer raak. Een weifelend optreden, een aanvaller die ongehinderd vanaf de zestien mag uithalen en uiteindelijk via een gelukje Tim Damhuis vindt die de afzwaaier tot doelpunt promoveert.

SVVN kan er niks tegenover stellen. Het komt de eigenlijk helft niet meer af en ook daar worden er nauwelijks persoonlijke duels gewonnen. Losser moet zich als een kind in een speeltuin hebben gevoeld. In de 25ste minuut wordt Ruben Bonte geen strobreed in de weg gelegd als hij ter hoogte van de zestien in balbezit komt. En dribbelt naar het midden en schiet de bal prachtig in de kruising. In de 30ste minuut strooit Sven Kuipers met de 4-1 nog extra zout in de wonde. Zoals SVVN speelt is de kans op de afslachting groot hoewel ook SV Losser goed met de kansen omspringt deze eerste helft.

Vervelend is dat in de 41ste minuut Jermain Papilaja geblesseerd het veld moet verlaten. Nog vervelender is Dat dit even later Bas Koedijk ook moet doen met een op het oog ernstige blessure.

In de tweede helft kan SVVN op zoek gaan naar eerherstel om de score dragelijk te maken. In de 47ste minuut wordt Stef Hallink de diepte ingestuurd. De bal is net te hard voor hem zodat keeper Erik Scheffer van de thuisploeg redding kan brengen. In de 57ste minuut komt Melvin Morsink vanaf rechts in het strafschopgebied in balbezit. Zijn schot gaat nipt voorlangs het doel van Losser. Enkele minuten later wordt door een verdediger van SVVN de bal zo maar ingeleverd bij Yorick Tijhuis van Losser. Die weet wel raad met dit buitenkansje en maakt 5-1.

In de 64ste minuut wordt diezelfde Tijhuis helemaal vrij gelaten. Zijn ploeggenoot weet hem moeiteloos te vinden en zo brengt hij de stand met een eenvoudige schuiver op 6-1 te brengen. Een deceptie tekent zich af. De aanvallers van Losser krijgen alle vrijheid om in de vijandelijke zestien te combineren en maken daar gretig gebruik van. In de 68ste minuut komt een voorzet van rechts bij Sven Kuipers die de bal mag aannemen en de 7-1 maakt. Het slotakkoord komt van de voet van Thijs Kroese die zich met een pirouette vrijspeelt en de 8-1 eindstand op het bord schiet.