Vergeet-mij-niet Koffieochtenden bij Kleurrijk in Nijverdal

Datum: 08-04-2024

11.05 uur - Vanaf april dit jaar biedt Evenmens Hellendoorn een maandelijks moment van verbinding en steun voor inwoners die kampen met geheugenproblemen of een diagnose dementie hebben gekregen. De 'Vergeet-mij-niet Koffieochtenden' vinden plaats bij eet- en werkcafé Kleurrijk aan de Willem Alexanderstraat in Nijverdal op de volgende data: 17 april, 15 mei, 12 juni, 10 juli, en 4 september, van 10.00 tot 11.30 uur.

 
Het krijgen van een diagnose dementie of het vermoeden hiervan heeft een grote impact. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van eenzaamheid. Ruim een kwart van alle mensen met dementie voelt zich vaak alleen. Om dit gevoel van isolement tegen te gaan, bieden de Vergeet-mij-niet Koffieochtenden een veilige ruimte voor gesprekken en het delen van ervaringen met anderen die dezelfde uitdagingen ervaren. Mensen met beginnende dementie beseffen vaak dat er iets met hun hoofd en lichaam gebeurt. Het is fijn om de vragen en gevoelens die dat oproept met anderen te kunnen delen.
 
De gemeente Hellendoorn streeft naar een dementievriendelijke samenleving, waarin mensen met geheugenproblemen zo lang mogelijk een normaal leven kunnen leiden in hun vertrouwde omgeving. De Vergeet-mij-niet Koffieochtenden dragen bij aan dit streven. Het doel van deze ochtenden is het verhogen van het welbevinden en de kwaliteit van leven van inwoners die de diagnose dementie hebben ontvangen.
 
Belangrijk om te vermelden is dat er geen kosten verbonden zijn aan deelname aan deze ochtenden. Een zorgcoördinator van Evenmens is aanwezig om ondersteuning te bieden indien nodig.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anjolien Smelt van Evenmens Hellendoorn. Telefoon: 06-83502991, email: asmelt@evenmens.nl.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: