Elektro Reggesteyn genomineerd voor install award

Datum: 04-06-2012

logo reggesteynLeerlingen en docenten van de afdeling Elektrotechniek van CSG Reggesteyn (vestiging W. de Clercqstraat) doen voor een module ‘Installatietechniek’ mee aan een landelijke wedstrijd op dit gebied.

 

 

 

Samen met zes andere scholen zijn zij genomineerd voor de ‘Install Award 2012’. Reggesteyn werkt met haar leerlingen aan een project Domotica. Hierbij gaat het om het aanleggen van elektronica die gebruikt wordt de elektronische aansluitingen in en rond het huis aan te sturen.

 

Onlangs is Danny Rook op de vestiging aan de W. de Clercqstraat geweest om een filmpje op te nemen waarin alles te zien is over het project. Donderdag 14 juni volgen de leerlingen en docenten Elektro een programma bij Dutch Waterdreams in Zoetermeer. Hier wordt aan het eind van de middag de prijswinnaar bekend gemaakt.

 

Domotica op Reggesteyn

De domotica zoals die op Reggesteyn is te zien, is nieuw binnen het vmbo. Leerlingen voeren een praktijkopdracht uit voor een kritische en veeleisende klant (docent). Voor deze opdracht ontwerpen leerlingen een verlichtingsplan voor een woning. Zij mogen zelf kiezen hoe zij de opdracht vormgeven en uitvoeren. Een stap verder is het mogelijk maken dat alle thuis-elektronica (domotica) aan te sturen is met een smartphone of tablet.

 

Op school zijn drie plekken waar de leerlingen met de opdracht aan de slag gaan: een woonhuis met kantoorruimte, een installatiehoek (gas, water, elektra en rioolaansluiting) en de specifieke werkplek voor domotica binnen een woonhuis.

Naast de opdrachten op school voeren de leerlingen opdrachten uit tijdens de stage. De samenwerking met het bedrijfsleven is zo goed dat veel leerlingen na afloop een baan krijgen aangeboden bij het stagebedrijf. Hiervoor werkt Reggesteyn nauw samen met REMO.

Voor het deelproject ‘Installatiehoek’ werkten Reggesteyndocenten en hun leerlingen samen met leerlingen van het mbo (ROC).

Verder helpen leerlingen Elektrotechniek regelmatig mee op school bij bijzondere evenementen zoals feesten, het open huis en verlenen zij technische hand- en spandiensten in de lokalen van handel, ict of zorg.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: