Gebreide dekentjes voor stichting CHOE

Datum: 12-06-2013

16.58 uur - Afgelopen winter hebben de dames van het crea-café Groot-Lochter  gebreid voor de Stichting Choe. Het crea-café is ontstaan uit de naailessen die in het verleden door vrijwilligers van de wijkvereniging in Groot-Lochter werden gegeven.

 

 

 

De groep van het crea-café was erg klein geworden en werd met opheffen bedreigd. Door een idee vanuit Buurt aan Zet is, in samenwerking met de wijkvereniging, het idee wildbreien ontstaan om zo weer nieuw leven in de groep te blazen. Dit was meteen een mooie start om iets te gaan doen voor het goede doel: 40 dekentjes, sokjes, mutsjes en sjaals zijn gemaakt om te worden uitgedeeld aan de tienermoeders in Persian.

Dit “arme” plaatsje ligt in het westen van de Oekraine en aan van alles is gebrek. De tienermoeders kunnen terecht in een speciaal opvanghuis omdat zij nergens anders heen kunnen. Tot hun 16e kunnen kinderen terecht in een internaat waarna zij in principe op straat staan. Voor kinderen die goed kunnen leren is er nog een kleine beurs van de overheid voor studiemogelijkheden. De tieners die hier niet voor in aanmerking komen moeten zichzelf zien te redden.

Stichting Choe werkt hoofdzakelijk in het dorp zelf, maar neemt ook noodkreten uit omliggende dorpen in behandeling. Dit zijn hoofdzakelijk aanvragen van medische aard. Er wordt goed gekeken of de behandeling nodig is en zo ja dan wordt deze rechtstreeks aan de hulpverlenende instantie betaald (dus niet aan de mensen zelf). Stichting Choe werkt op projectmatige basis en het opvanghuis voor tienermoeders is hier een goed voorbeeld van. Er wordt bij het realiseren van de projecten zoveel mogelijk gewerkt met behulp van de plaatselijke bevolking. Voor meer informatie Ine Snellink-Plomp, inesnellink@gmail.com

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

nijen twilhaar schreef op 12-06-2013

wat geweldig goed gedaan dames .hebben jullie nog belang bij knuffels voor de kinderen laat maar even horen

Uw reactie

Naam:
Bericht: