PvdA op campagne in Groot Lochter

Datum: 02-03-2014

16.32 uur - De ervaring van de PvdA campagnevoerders op zaterdag 1 maart is dat de gesprekken aan de voordeur absoluut de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen verhogen. De intenties van de Partij van de Arbeid zijn heel pragmatisch.

 

Belangrijker nog dan een mogelijke deelname van de PvdA aan het volgende college van B en W, is de wens dat er goede wethouders worden benoemd, met dossierkennis en hart voor de kansarmen. 
Mensen in Groot Lochter maken zich zorgen over de zorgtaken (WMO) die van het Rijk naar de gemeente komen. “Kan die dat wel aan?” is de veelgestelde vraag.

Net als in de Kruidenwijk, treffen de huisbezoekers van de PvdA in Groot Lochter nog veel zwevende kiezers aan. Of mensen die niet van plan waren naar de stembus te gaan. Toch stemmen in Groot Lochter traditioneel veel mensen op de Partij van de Arbeid, omdat die nog het meeste opkomt voor de mensen met de smalle beurs. 
De gesprekken aan de voordeur duren soms lang, doordat mensen hun verhaal willen doen. En wij daar de tijd voor nemen. 


Teleurstelling in landelijke PvdA
Ook treffen we mensen aan die teleurgesteld zijn in de PvdA. “Rutten en Samsom helpen dit land naar beneden.” Dit negatieve geluid horen we niet vaak, maar het is er wel en we gaan het niet uit de weg. We proberen uit te leggen dat ook de PvdA in het kabinet zeer impopulaire maatregelen moet nemen, waar wij als lokale afdeling het ook niet altijd mee eens zijn. Maar elke andere partij in de regering zou nu ook moeten bezuinigen. Veel belangrijker is de vaststelling dat de PvdA Hellendoorn gaat over de gemeentepolitiek en niet de landelijke. En dat 19 maart raadsverkiezingen zijn en niet voor de Tweede Kamer. Vrijwel alle mensen snappen dat, maar willen toch hun onvrede uiten. Wat ze ook begrijpen dat gemeentepolitiek en de besluiten op lokaal niveau steeds belangrijker worden. Zeker met de overdracht van de WMO op 1 januari 2015.

Tegengeluid tegen CDA-bolwerk
De Partij van de Arbeid probeert een progressief tegengeluid te laten horen in de overwegende confessionele raad van Hellendoorn met veel CDA-leden. Onze boodschap is: een eerlijke verdeling van de gemeentelijke budgetten, met kansen voor de kansarmen. Dat is waar we voor staan. En dat was onze boodschap in Groot Lochter. De meerderheid van de mensen waar we mee gesproken hebben, geloven ons. De PvdA Hellendoorn gaat met vertrouwen verder. 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jullie ex stemmer. schreef op 02-03-2014

Zeker niet op de PvdA, de 1e man moest eerst seuren en drammen over een nieuw theater, en als het geld ervoor opgemaakt is, dan vertrekt hij naar de buren, om later weer terug te komen. Daar pas ik voor PvdA.

Abc schreef op 02-03-2014

Niemand gezien .........

ex - pvda schreef op 02-03-2014

heb ze niet gezien aan mijn deur...jammer genoeg.

claus schreef op 03-03-2014

blijf nu ook maar binnen zitten, nu komen al die partijen de straat op, om maar hun stoeltje warm te houden. BAH

Marcel Altena schreef op 03-03-2014

Ik heb zo'n anti-colportage sticker aan de deur, zou dat helpen?

William S. Burroughs schreef op 25-05-2019

Mag ik u feliciteren met de opmars van Hans Brusselmans alias Frans Timmermans. Met dank aan de ongelofelijke domme actie van de SP. Wat een verstand! Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: