Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 16-04-2024

18.40 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeente Hellendoorn kiest voor gerichtere aanpak van de eikenprocessierups

Datum: 16-04-2024

9.25 uur - In het voorjaar, als het blad weer aan de bomen komt, laat ook de eikenprocessierups zich weer zien. In de afgelopen jaren is het aantal nesten van de eikenprocessierups fors afgenomen. Ook nam de omvang van de nesten behoorlijk af. Daarom kiest de gemeente ervoor om gerichter te werk te gaan bij de bestrijding. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opening Urban Skatepark Nijverdal op zaterdag 20 april om 13.30 uur in het Blokkenpark

Datum: 12-04-2024

14.21 uur - Op zaterdag 20 april is het eindelijk zover: de feestelijke opening van Urban Skatepark Nijverdal in het Blokkenpark! Een droom die werkelijkheid wordt voor een enthousiaste groep jongeren uit de gemeente Hellendoorn, die zich hard hebben ingezet voor de uitbreiding van de bestaande skatebaan. Samen met verschillende partijen hebben ze dit mogelijk gemaakt en het resultaat mag er zijn! Om dit te vieren is iedereen van harte welkom om op 20 april bij de officiële opening te zijn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Willy en haar cursisten exposeren in Huis voor Cultuur en Bestuur: ‘Een prachtige kans’

Datum: 10-04-2024

11.24 uur - Bezoekers van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal kunnen de komende tijd weer kunstzinnige creaties bewonderen in de hal van het gebouw. Willy Kleine Staarman uit Hellendoorn en haar cursisten hebben samen een tijdelijke expositie ingericht.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Bierproeven en herkennen is een uitdaging

Datum: 10-04-2024
11.05 uur - De eerstvolgende gildeavond is op donderdagavond 25 april, het Regge Biergilde organiseert dan een bierproefwedstrijd met als thema: Bierproeven en herkennen is een uitdaging. We drinken graag een biertje, de één zweert bij Grolsch de ander wil niet anders drinken dan Heineken, maar kun je het verschil werkelijk proeven?
0 reactie(s)

Lees meer... »

Zaterdag 13 april autocross aan de Esbraake te Daarle

Datum: 08-04-2024

11.01 uur - Zaterdag 13 april gaan weer alle remmen los op de Daarlese autocross! Het crossterrein zal dit keer aan de Esbraake zijn. Ongeveer 80 deelnemers zullen aan de start verschijnen. Wat ontzettend leuk is: er zijn steeds meer Daarlese rijders die het autocrossvirus te pakken hebben. Komt u ze ook aanmoedigen?

0 reactie(s)

Lees meer... »

Eerste editie haringparty gemeente Hellendoorn

Datum: 05-04-2024

10.48 uur - Live outdoor-cooking, verschillende foodstands, verrassend entertainment én een wijnbar maken de eerste editie van de Haringparty op donderdag 6 juni, bij Restaurant de Uitkijk in Hellendoorn, compleet. In het middelpunt staat natuurlijk de veiling van hét vaatje haring. De drie serviceclubs uit de regio, Lionsclub Hellendoorn, Tafelronde 175 Hellendoorn/Nijverdal en Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o. hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk geld op te halen voor maar liefst twee goede doelen: Mijn Droomkamer en realisatie van speeltoestellen voor mindervaliden in het speelbos.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dansavond dansclub Hulsen

Datum: 03-04-2024
16.17 uur - Dansclub Hulsen organiseert zaterdagavond 6 april 2024 weer een dansavond in het dorpshuis Sion aan de G.H. Kappertstraat 45a te Hulsen. De avond begint om 20.30 uur. Deze avond wordt er muziek gedraaid voor een groot scala aan verschillende dansen en men kan  dansen aanvragen.
0 reactie(s)

Lees meer... »

Filmdrama ‘May December’ bij ZINema Filmhuis

Datum: 02-04-2024

16.38 uur - Ooit was Gracie in het nieuws vanwege een schandaal, waarin zij als 34-jarige lerares een verhouding startte met een 12-jarige leerling uit haar klas. Destijds werd het schandaal breed uitgemeten in de pers. Jaren later wordt er een film gemaakt over het schandaal en komt actrice Elizabeth, die de rol van Gracie gaat spelen, het gezin van Gracie bestuderen voor deze film.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Autisme op de werkvloer: ‘Zo heel anders zijn we niet’

Datum: 02-04-2024

13.28 uur - Acht jaar geleden krijgt Patricia van Geelen te horen dat ze autisme en ADD heeft. Achteraf is ze heel blij met wat zij noemt ‘een stempel’. Ze wil graag haar verhaal doen om te laten zien dat mensen met ASS-problematiek helemaal niet zo anders zijn. “Er wordt vaak gedacht dat autisme en een werkomgeving of gezin niet te combineren zijn. Maar we zijn juist duizendpoten. We kunnen meerdere dingen tegelijk of in hyperfocus werken. Het vraagt soms alleen kleine aanpassingen.” 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Twee kandidaat-wethouders gemeente Hellendoorn bekend

Datum: 16-04-2024

18.33 uur - De twee kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn zijn bekend. Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs worden in een extra raadsvergadering op 23 april 2024 voorgedragen aan de gemeenteraad.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in 'Wat bezielt je' van 19 april

Datum: 16-04-2024

9.17 uur - Paul Janse werd geboren in 1941 in Middelburg als tweede kind in het gezin van schoolmeester Janse. Bij het bombardement op Walcheren in 1944 verloor Paul zijn beide ouders en zijn zusje. Hij werd opgevangen in twee gezinnen waar hij opgroeide. Al vroeg leerde hij zich te redden onder moeilijke omstandigheden. Hij kon het familiebedrijf overnemen maar koos te gaan studeren voor het zelfde beroep als zijn vader.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kinderboerderij Nijverdal zet activiteiten voort op kleiner deel van het terrein

Datum: 10-04-2024

13.32 uur - Vanaf 2018 is Kinderboerderij Nijverdal gevestigd aan de Derde Kampsweg in Nijverdal. Zij huurt het terrein van de gemeente Hellendoorn. Na evaluatie is gezamenlijk besloten dat de kinderboerderij haar activiteiten op een kleiner deel van het perceel voortzet. Op deze manier hoopt het bestuur van de kinderboerderij haar activiteiten beter te kunnen realiseren en het terrein goed te onderhouden. De gemeente Hellendoorn heeft nog geen concrete plannen met de grond die vrij komt. Hier doet ze de komende periode onderzoek naar.

5 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 10-04-2024

11.10 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vergeet-mij-niet Koffieochtenden bij Kleurrijk in Nijverdal

Datum: 08-04-2024

11.05 uur - Vanaf april dit jaar biedt Evenmens Hellendoorn een maandelijks moment van verbinding en steun voor inwoners die kampen met geheugenproblemen of een diagnose dementie hebben gekregen. De 'Vergeet-mij-niet Koffieochtenden' vinden plaats bij eet- en werkcafé Kleurrijk aan de Willem Alexanderstraat in Nijverdal op de volgende data: 17 april, 15 mei, 12 juni, 10 juli, en 4 september, van 10.00 tot 11.30 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Met Mooi Meegenomen naar de Zandsculpturen

Datum: 05-04-2024

10.54 uur - De Mooi Meegenomen Bus van De Welle is er voor iedereen die zelfstandig woont, maar niet (meer) zo vaak de deur uitgaat. Een aantal keer per maand worden er leuke uitstapjes georganiseerd. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gratis ondersteuning voor vrijwillige besturen door Stimuland

Datum: 04-04-2024

8.25 uur - Plaatselijk belangen, dorpsraden, verenigingen en andere bewonersinitiatieven zijn heel belangrijk voor het vitaal en leefbaar houden van het platteland. Tegelijkertijd komt er veel op de vrijwillige besturen van deze organisaties af doordat de samenleving snel verandert. Om hen te ondersteunen en handvatten te bieden waarmee ze hun rol goed kun blijven vervullen, heeft Stimuland de methodiek Rol & Positie ontwikkeld. Dankzij de provincie Overijssel kunnen zij hiermee, tot juli 2025, in totaal 30 vrijwillige besturen in Overijssel kosteloos ondersteunen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Iedereen meedoen? Samen maken we er werk van!

Datum: 03-04-2024
 
16.07 uur - De Wmo-raad Hellendoorn organiseert op woensdag 15 mei 2024 een Thema-avond met als onderwerp ‘’Iedereen doet mee’’. In 2016 heeft Nederland het VN-verdrag Handicap geratificeerd. Dit betekent dat Nederland zich vanaf dat moment verbond aan de verplichtingen van het VN-verdrag Handicap (kortweg VN-verdrag). Gemeenten kregen met deze ratificatie de verplichting om een Lokale Inclusie Agenda (LIA) op te stellen.
0 reactie(s)

Lees meer... »

‘SOLOMET3’ komt naar De Smidse in Nijverdal

Datum: 02-04-2024

16.34 uur - Gooi een zangeres, een componist en muzikale journalist bij elkaar en er ontstaat een bijzondere mix. Bij ‘SOLOMET3’ is 3 maal 1 een veelvoud van 3. Want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen. Ieder met hun eigen inbreng en vakgebied, staan deze drie multi-talenten garant voor een uitzonderlijke avond. Op vrijdag 19 april staat dit drietal in De Smidse in Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Grensoverschrijdende atletiekevenementen versterken banden tussen Nijverdal en Ibbenbüren

Datum: 02-04-2024

13.16 uur - De atletiekverenigingen in Nijverdal en Ibbenbüren versterken hun banden door middel van twee succesvolle evenementen: de Salland Trail en de Klippenlauf.

0 reactie(s)

Lees meer... »