Fietsroute langs expositie ‘De Mooiste Kiekjes’

Datum: 27-07-2021

10:29 uur - Cultureel genieten en ontspannen fietsen, deze combinatie is in de hele maand augustus mogelijk in de gemeentes Hellendoorn en Wierden. Stichting De Welle en heeft een prachtige fietstocht uitgezet langs een expositie, waarbij de 14 winnende foto’s van ‘Het mooiste kiekje’ in de buitenlucht ten toon worden gesteld.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Roland Garros-finalist Martin Verkerk komt naar Nijverdal!

Datum: 27-07-2021

10:18 uur - In augustus bestaat Tennisclub (TC) Nijverdal 90 jaar. Om dit te vieren, organiseert TC Nijverdal op 27 en 28 augustus een jubileumweekend met verschillende activiteiten. Op zaterdag 28 augustus is er een open dag, met 's middags een clinic en demonstratiewedstrijd van Roland Garros-finalist Martin Verkerk. Martin Verkerk neemt het samen met één van de betere spelers van TC Nijverdal op tegen een ander getalenteerd duo uit de regio tijdens een spannende demonstratiewedstrijd.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 on tour

Datum: 21-07-2021

 

15:09 uur - De vrijwilligerswaardering van de gemeente Hellendoorn kon ook dit jaar niet doorgaan vanwege Covid-19. Toch wil HellendoornDoet! vrijwilligers en -organisaties graag in het zonnetje zetten. Hiermee laten ze aan de vele vrijwilligers in de gemeente weten dat hun inzet onmisbaar is en dat al het vrijwilligerswerk enorm gewaardeerd wordt. HellendoornDoet! sluit aan bij de Overijsselse Vrijwilligersprijs on tour! De provincie Overijssel, Stimuland en meerdere Overijsselse Vrijwilligers(steun)punten hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje te zetten. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

De zomer VIS karavaan komt op vrijdag 20 augustus in Nijverdal

Datum: 21-07-2021
 
10.30 uur - Ben jij gek van sportvissen, niet ouder dan 14 jaar en wil je daar meer over weten? In samenwerking met HSV Ons genoegen wordt een supergaaf VIS-event georganiseerd op vrijdag 20 augustus 2021 aan VISvijver Helmkruidlaan te Nijverdal. Deze dag is onderdeel van
de ZomerVISkaravaan.
0 reactie(s)

Lees meer... »

Knieperties bakken bij museum Erve Hofman

Datum: 20-07-2021

19.17 uur - Komende donderdag 22 juli vanaf 13.30 uur worden er in het karnhuisje, de rosmolen, naast museum Erve Hofman knieperties gebakken. Een kniepertie is een knapperig, opgerold, hol wafeltje dat soms wordt volgespoten met slagroom. Vroeger werd het gegeten tijdens de jaarwisseling, maar tegenwoordig het hele jaar door.Het is dan ook heerlijk bij een kopje koffie of thee. Zo houdt Oald Heldern de oude ambachten in ere.

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINiN Inloopspreekuur OV weer van start in augustus

Datum: 20-07-2021

18.39 uur - Vanaf woensdag 4 augustus 10.00 uur gaat het Inloopspreekuur Openbaar Vervoer (OV) in de ZINiN Bibliotheek weer van start. In het afgelopen jaar werd dit spreekuur telefonisch gehouden in verband met de wereldwijde coronapandemie. Nu ben je weer welkom in de bibliotheek, wel met de geldende maatregelen van het RIVM.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Besluit over maatregelen N35 bij Haarle en Mariënheem

Datum: 19-07-2021

15.20 uur - Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel, Gemeente Raalte, Gemeente Hellendoorn, hebben op 13 juli 2021 in een bestuurlijk overleg besloten tot het nemen van maatregelen op de N35 bij Haarle en Mariënheem. Dit is het resultaat van afspraken die minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat eerder met de regio maakte. Met de maatregelen verbetert de verkeersveiligheid in Haarle en Mariënheem op de korte termijn. Dit besluit is een gevolg van de afspraken die eind 2020 zijn gemaakt tussen het Rijk en de provincie Overijssel om een verkenning te starten naar verdere verbetering van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Aanleg ongelijkvloerse kruising Stationsweg Haarle - N35 kan doorgaan

Datum: 17-07-2021

13.01 uur - De gemeente Hellendoorn is blij met het besluit van de Bestuurlijke Begeleidingsgroep (BBG) N35 Wijthmen-Nijverdal om een circulair viaduct te realiseren bij de kruising Stationsweg-N35 in Haarle.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Reclamebelasting centrum Nijverdal ook in 2021 niet geïnd

Datum: 15-07-2021

11.01 uur - De reclamebelasting voor ondernemers in het centrum van Nijverdal wordt, net als vorig jaar, door de gemeente Hellendoorn niet geïnd. Hetzelfde geldt voor de bijdrage van pandeigenaren die jaarlijks via de Stichting Promotie Nijverdal wordt ontvangen. Ondernemers hebben het al zwaar en daarom is besloten hen ook in 2021 van deze heffingen vrij te stellen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

PostNL-brievenbus aan de Boomcateweg verplaatst

Datum: 13-07-2021

9.35 uur - Vanmorgen is de brievenbus van PostNL die bij het pand van Koppieshop aan de Boomcateweg stond verplaatst naar de overkant van de weg ter hoogte van de Merelweg.

1 reactie(s)

Lees meer... »

ZINema start met zomerprogrammering!

Datum: 27-07-2021

10:24 uur - ZINema Nijverdal, de bioscoop van ZINiN, draait door in deze hoopvolle zomer. Vanaf zaterdag 10 juli start ZINema de met de zomerprogrammering van de bioscoop en draait het dagelijks films. De gehele zomer draaien elke dag de leukste en mooiste topfilms bij ZINema. Met films als ‘De Croods 2’, ‘Zwaar Verliefd 2’, ‘De Luizenmoeder’, ‘De Nog Grotere Slijmfilm’, ‘Pieter Konijn op de vlucht’ en de documentaire ‘Tina’ over het leven van Tina Turner is de agenda goed gevuld. De complete en actuele filmagenda is te vinden op www.zinin.com.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Tips voor verkiezingsprogramma welkom!

Datum: 24-07-2021

18.44 uur - Volgend jaar zijn er op 16 maart weer gemeenteraadsverkiezingen en CDA Hellendoorn is achter de schermen hard aan het werk om haar verkiezingsprogramma voor de gemeente Hellendoorn op te stellen. Hiervoor is ook input van al onze inwoners welkom!

5 reactie(s)

Lees meer... »

Zonneweken De Welle

Datum: 21-07-2021

15:05 uur - In de tweede en derde week van augustus organiseert De Welle De Zonneweken voor kinderen van 10 t/m 15 jaar. Een gevarieerd programma met sport, spel, educatief en creatief. We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar een tipje van de sluier kunnen we wel oplichten… Zo staat er een graffiti workshop en een bezoek aan het Memory museum op het programma. Deelname is helemaal gratis!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Informatie-bijeenkomst Afrika Reizen

Datum: 20-07-2021

19.28 uur - Op woensdag 28 juli a.s. houdt Janny Meijerink van Afrika Reizen weer een informatie-bijeenkomst in Het Vischnet, bij de Vrije Evangelische Kerk aan de Grotestraat in Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Stiltewandeling voor wandelaars én rolstoel-/scootmobiel-gebruikers

Datum: 20-07-2021

18.44 uur - Maandag 5 juli heeft de eerste stiltewandeling in de avond georganiseerd door de Kleine kapel  plaats gevonden. Op verzoek is er voor de tweede wandeling op 2 augustus ook een mogelijkheid om met rolstoel of scootmobiel mee te doen. Er zijn verharde routes uitgezet.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Reünie voor ‘oale garde’ Hulzense Boys

Datum: 20-07-2021

7.37 uur - Ter ere van het 75-jarig bestaan van Hulzense Boys wordt een reünie georganiseerd voor de zogenaamde “oale garde”. Speciaal voor (oud-)leden en ieder ander, die op enig andere wijze aan de v.v. Hulzense  Boys verbonden is of is geweest. De reünie vindt plaats op zaterdag  4 september. Aanvang 20.00 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuw: Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

Datum: 19-07-2021

11.53 uur - De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland Marketing lanceren een nieuwe fietsroute onder de naam 'Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug'. De fietsroute, onderdeel van het leaderproject De Slinger van Salland, is 70 km lang en neemt de fietser mee langs de lekkerste streekproducten in de gemeente Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Verplaatsing gedenksteen uit de binnentuin van Het Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 15-07-2021

11.08 uur - Jaarlijks herdenken we op 22 maart (de Zwarte dag van Nijverdal). De steen is ter nagedachtenis aan de 85 mensen die bij luchtbombardementen op Nijverdal in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Het zwaarste bombardement vond plaats op 22 maart 1945, waarbij 73 doden vielen te betreuren. De steen is onthuld op 22 maart 1990 en kreeg een plek in het centrum van Nijverdal.

10 reactie(s)

Lees meer... »

André Rieu op het witte scherm bij ZINema te zien

Datum: 15-07-2021

8.25 uur - ‘The King of Walz is back’. André Rieu heeft namelijk hoogstpersoonlijk zijn favoriete tunes, opera-aria’s en dansacts uit shows van over de hele wereld uitgekozen – samen met vele optredens die nog nooit op het grote scherm te zien waren. De film is op zaterdag 28 augustus om 20.00 uur te zien bij ZINema. 

6 reactie(s)

Lees meer... »

HellendoornDoet!

Datum: 13-07-2021

8.52 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »