CDA Hellendoorn wil veilige N35 voor Haarle

Datum: 28-11-2020

12:11 uur - Minister Van Nieuwenhuizen heeft de afgelopen week toegezegd werk te willen maken van de nodige maatregelen op de N35 die bijdragen aan de doorstroming en veiligheid van deze rijksweg. Zowel het Rijk als de Provincie Overijssel investeren ieder € 100 miljoen in deze aanpak van de N35.

2 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn kraakt rapport RES Twente

Datum: 27-11-2020

12.16 uur - Noaberschap dat onder druk komt te staan, de eenzijdige keuze voor windturbines en zonnevelden, weinig focus op energiebesparing, het ontbreken van een heldere visie over energieopslag- en transport en de onlogische keuze om groene opwekking door particulieren, Twence en andere grootverbruikers niet mee laten te tellen bij de doelstelling voor 2030. Dat is een greep uit de bevindingen van Lokaal Hellendoorn over het rapport van Regionale Energie Strategie Twente (RES Twente) over de invulling van het Klimaatakkoord.

14 reactie(s)

Lees meer... »

‘Land van vele bruggen’, nieuw boek over Jodenvervolging, onderduik en verzet

Datum: 27-11-2020

9.05 uur - Land van vele bruggen, het verhaal van mijn vader is een met feiten onderbouwde historische familiekroniek. De auteur Bela Ruth Samuel Tenenholtz schetst een aangrijpend en heel persoonlijk beeld van de vervolging en het verzet van de Joden in Overijssel. Niet alleen de slachtoffers worden gevolgd in hun fatale strijd, ook komen de helden aan bod die zich niet wilden laten wegvoeren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Doorbraak: duidelijkheid over opwaardering N35

Datum: 27-11-2020

8.45 uur - De N35 tussen Wijthmen en Knooppunt Raalte wordt een stroomweg van 100 km/u, kruisingen worden ongelijkvloers en de weg gaat niet meer door Mariënheem maar wordt er omheen geleid. Ook volgt er onderzoek naar de overige stappen voor de opwaardering van de N35 naar regionale stroomweg. Dat zijn uitkomsten van het overleg dat gedeputeerde Boerman heeft gevoerd met minister Van Nieuwenhuizen (IenW) over de N35. Deze aanpak zorgt ervoor dat de doorstroming op de N35 sterk verbetert en de verkeersveiligheid en leefbaarheid toenemen.

5 reactie(s)

Lees meer... »

Duurzaamheidscentrum weer geopend

Datum: 25-11-2020

10:32 uur - Het Duurzaamheidscentrum is na 14 dagen sluiting i.v .m. de verscherpte Coronamaatregelen weer dinsdag tot en met zaterdag geopend. Ook het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente vindt vanaf donderdag 26 november weer wekelijks plaats van 18.30 tot 19.30 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wekelijks middaggebed in ’n Oalen Griezen

Datum: 23-11-2020

11.20 uur - In de Adventstijd wordt op elke woensdag een kort middaggebed gehouden in ’n Oalen Griezen, om 12.00 uur, uiteraard geheel ‘coronaproof’. U bent van harte welkom op 2, 9, 16 en 23 december. Vanwege de maatregelen in het kader van de coronabestrijding is registratie bij de ingang verplicht. U kunt de middaggebeden ook digitaal volgen, en wel via www.kerkomroep.nl.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn stelt vragen over het OZB-tarief voor gebouwen met een maatschappelijke functie

Datum: 23-11-2020

10.25 uur - Lokaal Hellendoorn heeft het College van B&W vragen gesteld over het OZB-tarief voor gebouwen met een maatschappelijke functie in de gemeente Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Columbus Junior voor de elfde keer genomineerd voor FD Gazellen Award

Datum: 20-11-2020

17:54 uur - Columbus Junior Kinderopvang is voor de elfde keer op rij genomineerd voor een Gazellen Award in de regio Oost, dit jaar voor het eerst in de categorie grote bedrijven. Bij de uitreiking van de Awards, op donderdagavond 19 november, leverde dit een mooie 6e plaats op in deze categorie. De organisatie behoort daarmee dit jaar weer tot één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kerstkaartenactie De Welle

Datum: 20-11-2020

9.38 uur - De kerstdagen worden geassocieerd met vrienden en familie, gezelligheid, samen vieren en dankbaarheid. In deze huidige coronatijd is juist het samenzijn iets dat we nog zoveel mogelijk moeten vermijden. Eenzaamheid ligt op de loer, tijdens de kerstdagen wordt dat gevoel misschien nog extra versterkt. Om inwoners, jong en oud, die zich alleen voelen een hart onder de riem te steken, heeft Stichting De Welle een kerstkaartenactie opgezet. Daarbij kunnen zij de hulp van welwillende inwoners uit de gemeente goed gebruiken. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINiN verhalenwedstrijd levert 19 inspirerende verhalen op!

Datum: 20-11-2020

9.23 uur - Corona waart nog steeds rond en is een treffende inspiratiebron voor de ZINiN verhalenwedstrijd. In  totaal  hebben 19 mensen een verhaal  opgestuurd. De komende weken buigt een deskundige jury zich over de verhalen binnen de voorwaarden die de werkgroep ZINiN Taal heeft gesteld. En dat blijkt geen gemakkelijke opgave, want het verhaal mag slechts 500 woorden bevatten inclusief de minimaal vijf aan corona gerelateerde woorden.


0 reactie(s)

Lees meer... »

De Kracht van muziek

Datum: 27-11-2020

15:41 uur - Speciaal voor mantelzorgers en vrijwilligers die zorgen voor iemand met geheugenproblemen, houdt Stichting Evenmens in december een tweetal webinars met als thema: de Kracht van muziek. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kerstgift voor Hulpfonds Hellendoorn

Datum: 27-11-2020

12.07 uur - Het Hulpfonds Hellendoorn heeft een kerstgift ontvangen van 500 euro van de H. Hartstra-Stichting. Deze stichting is in de jaren '60 opgericht door Henk Hartstra met als doel financiële steun te verlenen o.a. aan organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van armoede. Aan het eind van elk jaar mogen de bestuursleden een "kerstgift uitdelen".

0 reactie(s)

Lees meer... »

Overijsselse Vrijwilligersprijs in gemeente Hellendoorn uitgereikt!

Datum: 27-11-2020

8.55 uur - Op donderdag 26 november ontvingen drie vrijwilligers(projecten) uit de gemeente Hellendoorn uit handen van Statenlid Moniek Kleinsman de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020. Ria Vloedgraven uit Haarle, Nardi Benneker uit Nijverdal en het Dekenproject waren de winnaars van deze lokale prijs die vanuit de provincie Overijssel georganiseerd werd als alternatief voor de gebruikelijke Overijsselse Vrijwilligersprijs die eens per jaar in het Provinciehuis in Zwolle wordt uitgereikt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Beslisboom de Welle, wat kan er wel?

Datum: 25-11-2020

12.40 uur - Door de coronamaatregelen liggen veel activiteiten, zowel van De Welle als van andere organisaties, stil. We moeten zo veel mogelijk thuis blijven en elkaar niet teveel opzoeken. Maar dit betekent gelukkig niet dat we niet meer naar elkaar om kunnen zien en niks meer kunnen organiseren. Bij De Welle willen we ons richten op wat WEL kan.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ernstig ongeval Wierdensestraat Nijverdal

Datum: 23-11-2020

UPDATE 12.30.uur: Het slachtoffer van dit ongeval is overleden. 11.55 uur - Vanmorgen rond 11.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Wierdensestraat in Nijverdal. Een automobilist reed frontaal tegen een boom. Deze persoon zat bekneld in de auto.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wie maakt u blij met een Nijverdalse Kadobox?

Datum: 23-11-2020

10.57 uur - De coronacrisis raakt de winkeliers en met name de horeca hard. Vrijwel niemand ontsnapt aan de impact die het virus heeft op onze samenleving. Ook de Nijverdalse ondernemers krijgen in deze tijd harde klappen te verduren. Bij deze wil Ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal dan ook iedereen oproepen stil te staan bij wat u voor deze lokale helden kunt doen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Reggestroom gaat verder onder de naam Noaber &Co

Datum: 22-11-2020

9.40 uur - Reggestroom was in 2011 bij de oprichting als een van de eerste energiecoöperaties in Nederland haar tijd ver vooruit. Er is destijds een mooie start gemaakt om duurzame energie lokaal op de kaart te zetten. We hebben zeker niet altijd de wind mee gehad. Het ontbrak de landelijke politiek aan visie en daadkracht. Nederland liep op het gebied van duurzame energie jarenlang achter op de andere Europese Lidstaten.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Hulpsinterklazen zijn erg druk!

Datum: 20-11-2020

9.44 uur - Sinterklaas en zijn Pieten zijn gelukkig goed in Nederland aangekomen. Ook in Nijverdal zijn de eerste schoentjes al gevuld. Omdat Sinterklaas de commissie ‘Help Sint Helpen” al eerder had gevraagd of de commissie hem op een Coronaveilige manier kon helpen is Sinterklaas al bij de commissie op bezoek geweest.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Geen sportverkiezing en gala vanwege coronavirus

Datum: 20-11-2020

9.30 uur - Er zullen dit jaar geen sporters van het jaar verkozen worden tijdens het Sportgala Gemeente Hellendoorn. Het evenement is uitgesteld tot 2022. Vanwege het coronavirus zijn er inmiddels zo veel sportwedstrijden en -evenementen afgelast of uitgesteld, dat er geen sprake meer is van een volwaardig sportjaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Datum: 19-11-2020

15:40 uur - Het is bijna zover. Van 29 november-5 december wordt er - volledig coronaproof! – gecollecteerd voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

16 reactie(s)

Lees meer... »