Hellendoornse raad stemt in met RES Twente 1.0

Datum: 08-07-2021

9.48 uur - De gemeenteraad van Hellendoorn heeft op dinsdag 6 juli de Regionale Energiestrategie Twente 1.0 vastgesteld als strategische koers voor de regionale energietransitie. De gemeente Hellendoorn is één van de 16 partners in de RES Twente. Met de vaststelling neemt de gemeente Hellendoorn haar verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een duurzame toekomst.

Elke twee jaar wordt de Regionale Energiestrategie (RES) geëvalueerd en aangepast aan de actuele ontwikkelingen. De komende twee jaar werken de 16 Twentse partners toe naar de RES 2.0. Samen met onze inwoners en bedrijven gaan we de komende periode aan de slag met het concretiseren én realiseren van onze opgaven.
 
Gemeenten volgen eigen proces
De strategische koers RES Twente 1.0 richt zich voor 2030 op een haalbare en betaalbare energietransitie, met oog voor de verschillende belangen en maatschappelijke opgaven. Dat is een pittige opgave die we alleen samen kunnen realiseren. Binnen de koers RES Twente 1.0. volgen de gemeenten ieder een eigen proces. De RES Twente 1.0 biedt gemeenten de ruimte om de regionale uitgangspunten uit de RES Twente door te vertalen naar eigen beleid voor de opwek van elektriciteit en het verwarmen van gebouwen. In Hellendoorn hebben we dit vastgelegd in onze eigen opgave van 107 GWh zonne-energie in 2030 en een gebiedsgerichte aanpak met de lokale energiewerkgroepen en coöperaties.
In totaal komt de optelsom van de energieplannen van de energiewerkgroepen uit op 107 GWh duurzaam opgewekte zonne-energie, met 71 GWh als ondergrens.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: