Kinderopvangorganisatie KOSMO is jarig en timmert aan de weg

Datum: 06-03-2024

13.17 uur - Afgelopen vrijdag 1 maart 2024 vierde kinderopvang organisatie KOSMO, voorheen Columbus Junior, haar eerste verjaardag. KOSMO maakt zich sterk voor een duurzame toekomst voor alle kinderen. Dat blijkt niet alleen uit hetgeen KOSMO het afgelopen jaar heeft neergezet, maar ook uit de ambitieuze plannen voor de komende jaren. 

 
Upgraden van panden en (ver)nieuwbouw 
Kinderen en pedagogisch medewerkers vormen het hart van KOSMO. Het is belangrijk dat de vestigingen - daar waar iedereen samenkomt - in zeer goede conditie verkeren. In 2024 gaat KOSMO verder met het verduurzamen van de vestigingen en het circulair bouwen van nieuwe, duurzame panden. Ook de buitenruimtes van de vestigingen worden aangepakt: stenen maken plaats voor groen en er komen meer houten speeltoestellen. Gezondheid, duurzaamheid, plezier en verbondenheid met de natuur gaan zo hand in hand.  
 
Een huisstijl die gezien mag worden 
De nieuwe huisstijl van KOSMO mag gezien worden! Naamborden, bewegwijzeringsborden, vlaggen, spandoeken en raamstickers pronken met het nieuwe, speelse logo en de aardse, warme huisstijlkleuren. Ook de vervoersmiddelen, zoals de BSO-bussen, bakfietsen en GoCaps waarvan een groot deel vervangen is door elektrische voertuigen, zien er ‘spic en span’ uit in de nieuwe huisstijl. In 2024 wordt een start gemaakt om de binnenkant van de gebouwen te voorzien van de nieuwe huisstijl. Zo worden de muurkleuren omgezet naar het nieuwe kleurenpallet en zullen er verschillende thema’s worden ingezet, passend bij de leeftijd van de kinderen. De thema’s omvatten specifieke huisstijlelementen uitgevoerd in zachte, voelbare vormen om de nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrang van de kinderen te stimuleren. Daarnaast zal er ook nieuw meubilair geplaatst worden; alles aansluitend bij de beleveniswereld van de kinderen. KOSMO ziet de ruimte als een derde pedagoog en kiest daarmee voor een ontwikkelingsgerichte inrichting. 
 
Ontwikkeling en professionalisering 
Elke werkdag staan de pedagogisch medewerkers klaar voor de kinderen en hun ouders. De technische dienst en medewerkers op het hoofdkantoor ondersteunen de vestigingen in alle benodigdheden voor de optimale zorg voor de kinderen. Directeur Sebastiaan Dekkers: “We zijn blij dat zoveel mensen met passie hun werk uitvoeren. We willen hen daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. Daar investeren we in. Denk aan veilige en duurzame werkkleding voor onze technische mensen, maar ook de workshops en trainingen die medewerkers kunnen volgen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Afgelopen september hebben we zelfs een studiedag georganiseerd op Het Hulsbeek in Oldenzaal voor het voltallige personeel.” Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de implementatie van een nieuw pedagogisch beleidsplan. In 2024 zal de focus liggen op het verder inbedden van de kernwaarden in de organisatie. Zo worden opleidingsmogelijkheden verder uitgebreid, is er veel aandacht voor de mens achter de medewerker en het plezier hebben in je werk. KOSMO is ervan overtuigd: samen is het beter én leuker. Samen bouwen aan een toekomst, waar we in verbinding staan met elkaar en de wereld om ons heen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: