Het Regge Biergilde en de smaak van het bier

Datum: 11-03-2024

16.19 uur - Als bierliefhebber proef je vaak verschillende bieren. Ze smaken niet allemaal hetzelfde. Als Regge Biergilde hebben we een brouwopdracht voor de deelnemers gemaakt. De lokale bierbrouwerij “Black-Baron” heeft voor alle leden een moutpakket samengesteld, bestaande uit 3 verschillende mouten. 

Per 2 of 3 leden hebben we de opdracht gekregen om hier thuis een bier van te brouwen, maar……we moesten het bier opdelen in 2 x 10 liter en deze met elke een eigen gist laten vergisten. Op 22 februari hebben we de eerste 4 bieren (en een toegift) geproefd. Ondanks dat we dezelfde basis hadden was er veel verschil in smaak. Dit had ook te maken met de temperatuur waarop het bier is vergist.
 
Op donderdag 28 maart hebben we de volgende proefavond. Ook dan zullen de brouwers hun bier presenteren, uitleggen wat ze gedaan hebben en welke gist ze hebben gebruikt. We kunnen niet wachten om onze smaakpapillen te prikkelen en de verschillende bieren te proeven en te beoordelen.
 
Lijkt het je leuk om meer kennis op te doen van het brouwen van bier, kom gerust langs. We verwelkomen nieuwe liefhebbers graag.
De bijeenkomst is op 28-3-24 bij de Black Baron, adres Lochtersweg 59-10 en kost € 5.- per persoon.
 
Namens het Regge Biergilde heten we liefhebbers of brouwers van harte welkom. We starten om 20:00 uur met koffie.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: