Examenleerlingen Reggesteyn exposeren in Huis voor Cultuur en Bestuur: 'Daar word je blij van'

Datum: 24-04-2024

12.34 uur - In het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal zijn de komende weken bijzondere kunstzinnige creaties te bewonderen. Examenleerlingen van CSG Reggesteyn hebben hun examenwerk uitgestald in de hal van het gebouw.

 
Het gaat om het werk van leerlingen van 4 vmbo, 5 havo en 6 vwo. ,,De creativiteit spat ervan af", zegt Margreeth Sand, kunstdocent bij Reggesteyn. ,,Als docenten zijn we enorm trots op onze leerlingen."
 
Verschillende thema's
De ongeveer vijftig leerlingen gingen aan de slag met verschillende thema's, zoals natuur en reflectie. ,,Het heeft erg gevarieerd werk opgeleverd", zegt Sand. ,,Iedere leerling heeft op eigen manier iets bijzonders gemaakt. Als je dit allemaal ziet, daar word je blij van."
 
De expositie is dinsdag 23 april geopend door Ilonka Donker, directeur van Reggesteyn, in het bijzijn van leerlingen, leerkrachten en andere belangstellenden. De werken zijn tot en met 12 mei te bewonderen.
 
Podium
,,Als kunstdocenten vinden wij het prachtig dat onze leerlingen op deze manier een podium krijgen geboden", zegt Sand. ,,Dat vinden de leerlingen trouwens zelf ook. Dit is wel wat anders dan onze eigen mediatheek in de school. Nu kan iedereen hun werk bekijken."
 
De expositie van de examenleerlingen van Reggesteyn is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: