'Wat bezielt je' vrijdag 3 mei 2024 over Vrouwen in het Verzet

Datum: 30-04-2024

8.59 uur - In het weekend waarin teruggedacht wordt aan de Tweede Wereldoorlog gaat 'Wat bezielt je' over Vrouwen in het Verzet en in het bijzonder over vrouwen in de groep rond de familie Jansen aan de Eversbergweg in Nijverdal. 

Wat bezielde moeder Geesje Jansen en haar kinderen, haar dochters Gretha en Janna en de Joodse Eva en Judith Sanders om te doen wat zij deden tijdens de oorlogsjaren? Wat deden zij precies? En wat voor vrouwen waren zij? Zouden zij zichzelf helden noemen of verzetsstrijders? Waarom is er over de vrouwen in het verzet zo weinig bekend? Henk de Ruiter kleinzoon van verzetsvrouw Geesje Jansen bekend als tante Kee vertelt er over in het Memorymuseum.
 
De uitzending is in het weekend van 3,4 en 5 mei op HOitv na het HOijournaal en terug te zien op Uitzending gemist en YouTube www.hoimedia.com
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: