Duurzaamheidscentrum vanaf donderdag 29 april weer geopend

Datum: 30-04-2021

14.20 uur - Het Duurzaamheidscentrum van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn aan de Grotestraat 164 in Nijverdal gaat na 4,5 maand sluiting vanwege de Coronamaatregelen weer open. Aangezien nog niet alle vrijwilligers zijn ingeënt zal dit in ieder geval tot 1 juni alleen op de donderdag, vrijdag en zaterdag het geval zijn. Ook het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente vindt vanaf donderdag 20 mei weer wekelijks plaats van 18.30 tot 19.30 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gebouw van Dimence in Nijverdal beklad met graffiti

Datum: 29-04-2021

19:37 uur - In de late avond van vrijdag 16 april, of de nacht op zaterdag 17 april is het gebouw van Dimence aan de Rijssensestraat in Nijverdal met oranje graffiti beklad. Weet je wie dit gedaan heeft? Heb je die avond of nacht iets opvallends gezien of was je in de buurt en heb je camera- of dashcambeelden? Neem contact op.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Tourist Info/VVV heropent deuren

Datum: 29-04-2021

14.17 uur - Na enkele maanden gesloten te zijn geweest, opent het Toeristisch Bureau Hellendoorn, dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen, vanaf vandaag de deuren van de Tourist Info/VVV weer. Een team van deskundige medewerkers staat klaar om onze gasten en bewoners weer te voorzien van wandel- en fietskaarten, wandelboekjes, routes en souvenirs.  

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

             

5 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Brood en banketbakkerij Lorkeers vestigt zich op het Henry Dunantplein in Nijverdal

Datum: 28-04-2021

19:47 uur - Brood en banketbakkerij Lorkeers vestigt zich binnenkort op het Henry Dunantplein in Nijverdal in het voormalig pand van juwelier Goldline. Zij gaan hier met een nieuw concept van start. "Lekker van Lorkeers" chocolaterie.....ijs koffie & lekkers. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hoe zit het met elektrisch rijden in Hellendoorn

Datum: 28-04-2021

18:10 uur - Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto's en nog eens 110.000 plugin-hybride auto's. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Hellendoorn? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hoe staat Hellendoorn stil bij 4 en 5 mei ?

Datum: 28-04-2021

17:50 uur - Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers. Daarbij houden we rekening met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herden­ken samen in verbondenheid; ieder met zijn eigen herin­neringen en gedachten.

Lokale herdenking 4 mei, gemeente Hellendoorn 

Juist in deze tijd is het belangrijk om stil te staan bij 4 mei. Helaas gaat vanwege het coronavirus ook dit jaar de herdenkingsbijeenkomst met publiek niet door. Op gepaste wijze staan we daarom stil bij de dodenherden­king op 4 mei. We doen dat binnen de richtlijnen van het RIVM. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Frank Hosmar succesvol in Waregem

Datum: 27-04-2021

14:21 uur - Hertruiter Frank Hosmar zadelde dit keer zijn paard Guetta tijdens de internationale wedstrijd in Waregem voor paradressuurruiters. En dat legde hem geen windeieren: Hij wist beslag te leggen op de eerste plaats met de eerste proef. Hij behaalde net geen 75% score. Op de tweede dag slopen er een paar kleine foutjes in de proef waardoor hij op de  tweede plaats belandde met een mooie score van 74,2%.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gedichten(fiets)route door de gemeente Hellendoorn

Datum: 26-04-2021

15.00 uur - De Regge, het beeld van Johanna van Buren aan de Dorpsstraat in Hellendoorn en de Palthetoren in Haarle. Stuk voor stuk prachtige plekken in de gemeente. Maar dit zijn zeker niet de enige plekken. Er zijn bekende, maar wellicht ook minder bekende plekken die het bezoeken waard zijn. Hoe mooi is het om deze bijzondere plekken, in deze tijd, waarbij we vanwege corona toch wel meer toerist zijn geworden in onze eigen gemeente, te combineren met een gedichten(fiets)route. Een route met gedichten van eigen inwoners op de meest bijzondere plekken in onze mooie gemeente.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Albert Verlinde geeft startsein voor campagne ‘Mooier dan ooit!’

Datum: 22-04-2021

14:44 uur - Gisteravond heeft Albert Verlinde het startsein gegeven voor de grootste concert- en theatercampagne die Nederland ooit heeft gekend. Met het ongekende unieke project ‘Mooier dan ooit’ wil men met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, waaronder het ZINiN Theater, maar ook poppodia en weer open mogen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Winnaars fotoproject Het mooiste kiekje bekend

Datum: 30-04-2021 =

08:54 uur - Gedurende de wintermaanden vond het succesvolle fotoproject ‘Het Mooiste Kiekje’ van Stichting De Welle plaats. Maar liefst 143 deelnemers uit de gemeentes Hellendoorn en Wierden leverden in totaal ruim 420 foto’s in die pasten binnen de thema’s ‘licht en donker’, ‘landschap’, ‘beweging’, ‘water’ en ‘dieren’. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

61 Avondklokboetes in de gemeente Hellendoorn

Datum: 29-04-2021 =

 

In de gemeente Hellendoorn zijn 61 boetes uitgedeeld aan mensen die de avondklok negeerden. Zo staat op de website van RTV - Oost te lezen. Een boete vooor het overtreden van de avondklok bedroeg €95,- .

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hulp en steun bij de zorg in de laatste levensfase

Datum: 29-04-2021 =

10.28 uur - Het is fijn dat er in de laatste dagen steeds iemand bij uw dierbare is. U kunt anderen vragen om overdag of 's nachts te waken, zodat u even iets voor uzelf kan doen of even bij kunt slapen. Heeft u in uw omgeving niemand die hierbij kan helpen, dan kunt u een vrijwilliger van Stichting Evenmens inschakelen om bij u dierbare te blijven. Dit valt onder de vrijwillige palliatieve zorg. Evenmens VPTZ heeft sinds kort een nieuw telefoonnummer, 0548-638 839.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuw boek: De helletocht van Andries Pagrach en andere verhalen

Datum: 29-04-2021 =

8.23 uur - Donderdag 29 april verschijnt bij Uutgeverieje ’n Boaken het boek De helletocht van Andries Pagrach en andere verhalen, geschreven door Dinand Webbink. Deze bundel behandelt de lotgevallen van ingezetenen en ondergedoken Joodse medeburgers van de gemeente Hellendoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINiN afhaalbieb Nijverdal verruimd openingstijden

Datum: 28-04-2021 =

18:12 uur - Met de ingang van de versoepelingen van de lockdown, die op woensdag 28 april in zijn gegaan, kan de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal ook haar openingstijden voor de afhaalbieb verruimen. (Dus niet zelf boeken uitzoeken) Dit is mogelijk omdat de Tourist Info, gevestigd in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal, haar deuren weer mag openen. Daardoor is er voldoende personeel aanwezig om ook de afhaalbieb te bemensen.  Voor de andere filialen in de gemeente Hellendoorn (Haarle, Hellendoorn, Daarle en Daarlerveen) gelden voorlopig de huidige openingstijden.  

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Voorlopig nog even geen open tuindagen op De Jipkesbelt

Datum: 28-04-2021 =

18:02 uur - Ook dit jaar houdt Tuinvereniging De Jipkesbelt in Hulsen nog even geen open dagen op het tuincomplex in verband met de regels rondom de coronacrisis. Mogelijkerwijs is het later dit jaar wel mogelijk om nog open dagen te houden, maar voorlopig houdt het bestuur een slag om de arm om haar tuinders én bezoekers te beschermen. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

We mogen weer!

Datum: 28-04-2021 =

13:52 uur - Eindelijk,eindelijk! Na een lange periode mochten vandaag de terrassen weer open en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt! Zowel in Nijverdal als in Hellendoorn was het gezellig druk op de terrassen. De behoefte van de mensen om weer ergens lekker te lunchen of een koud biertje te pakken was blijkbaar groot. 

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Negen inwoners gemeente Hellendoorn ontvangen Koninklijke onderscheiding tijdens jaarlijkse lintjesregen

Datum: 26-04-2021 =

15.05 uur - Burgemeester Anneke Raven heeft maandag 26 april 2021 een verrassingsbezoek gebracht aan negen inwoners van de gemeente Hellendoorn om aan hen persoonlijk een Koninklijke onderscheiding te overhandigen. Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd om de negen inwoners van de gemeente te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Uitslagen wedstrijden waterpoloërs Het Ravijn

Datum: 26-04-2021 =
 
9.24 uur - De waterpolodames van Het Ravijn zijn uitgeschakeld in de play-off competitie om het landskampioenschap van Nederland. Vrijdagavond werd in Zaandam met 11-4 verloren van ZV De Zaan. Zaterdagmiddag 24 april werd in eigen huis met 6-9 verloren van de Zaanse opponent. Door dit resultaat is het team van trainer-coach Wicher Diallo klaar met de competitie in de Eredivisie.
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Wim Diepeveen in HOi FM Reggebreed

Datum: 21-04-2021 =

8.51 uur - Afgelopen vrijdag is het boek ‘Altijd Vandaag’ van Wim Diepeveen gepresenteerd.
 Reggebreed (Hoi-media) was daarbij aanwezig. In het programma van zaterdag 24 april is Wim Diepeveen gast in het programma. Hij zal over zijn boek vertellen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »