08:13 uur - Vandaag is bekend gemaakt dat Banketbakkerij Lorkeers, de Heerlijk & Heerlijk Banketbakker uit Nijverdal, de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het gilde van de betere banketbakkers Heerlijk & Heerlijk.
Keuring
Vanaf maandag 19 oktober konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk, de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2015’. In totaal hebben ruim 50 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: “De winnende brokken van Lorkeers uit de provincie Overijssel waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”
Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”
De winnende brokken van Banketbakkerij Lorkeers scoorden op uitstraling uitstekend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.
De competitie
Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar de familie Lorkeers met hun team van Banketbakkerij Lorkeers uit Nijverdal.
Smulpaap schreef op 07-11-2015Ik krijg een brok in mijn keel als ik dit lees.
William S. Burroughs schreef op 07-11-2015Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is wel een prijs voor. Dat haalt de glans en betekenis van een prijs op den duur naar beneden. Je raakt er niet meer vol van maar verzadigd. Desalniettemin van harte gefeliciteerd! Prettige dag.
Jan schreef op 08-11-2015Hoe veel hebben er mee gedaan???
William S. Burroughs schreef op 08-11-2015Aan Jan. Vijftig. Ook in december kunnen we ons hart weer ophalen aan de beste. Mocht het niet gaan sneeuwen dan regent het in ieder geval weer prijzen. De beste pepernoten, de beste kerstkransjes en last but not least de beste oliebollen. Dit alles overgoten met een saus van de beste uit de top 2000 met aan het eind van de maand de beste wensen. Heerlijk! We zijn een land vol met beste mensen. Zoals u misschien wel weet heb ik een hekel aan doorslaan en overdrijven maar dit is gewoon de werkelijkheid. Ik wens u dan ook een beste zondag.
Henk schreef op 08-11-2015Hè William jij zeker loempia,s
William S. Burroughs schreef op 08-11-2015Aan Henk. Indonesische, Vietnamese, Cambodjaanse of Thaise loempia's zijn mij allemaal even lief. Ben dan met name voor de kraam op mijn best. Prettige nacht.