BurgerBelang Hellendoorn stuurt brief aan het college inzake te lange aanrijtijden ambulances

Datum: 24-10-2016

09:23 uur - BurgerBelang Hellendoorn heeft een brief gestuurd aan het college van B&W met betrekking tot de vaak té lange aanrijden van ambulances bij spoedeisende hulp. Dit naar aanleiding van een landelijk onderzoek door RTL.

Hieronder de brief:

 

 

Goossenweg 4

7447 SK  Hellendoorn

 

                                                                                                                              Hellendoorn, 22 oktober 2016.

Betreft; Zorgen over te lange aanrijtijd ambulances.

 

Geacht College,

BurgerBelang Hellendoorn maakt zich zorgen over de te lange aanrijtijden van ambulances en vraagt college zo spoedig mogelijk een plan van aanpak te maken om de aanrijtijd aanzienlijk te verkorten.

Uit recent onderzoek van RTL-4 blijkt dat 11% van de ambulances in de gemeente Hellendoorn bij noodgevallen (112 melding) te laat is. De landelijke norm is een marge van maximaal 5%. In Hellendoorn is de aanrijtijd nog verslechterd ten opzichte van 2012/2014, terwijl Hellendoorn toen ook al flink boven de norm zat. Dit baart BurgerBelang zorgen; aangezien snelle hulpverlening bij levensbedreigende situaties van essentieel belang is. Op het platteland zijn inmiddels veel zorgvoorzieningen verdwenen o.a. door opschaling in de gezondheidszorg. Het kan en mag niet zo zijn dat ook de spoedeisende zorg te wensen over laat. 

 

 

Wij vragen het college in de raadsvergadering van 1 november a.s. aan te geven

  1. Of de gegevens uit het onderzoek van RTL 4 kloppen
  2. De raad inzicht te geven, in delen van de gemeente waar de ambulances te laat zijn.
  3. Welke mogelijkheden u heeft de aanrijtijden op korte termijn te verkorten.
  4. Daarvoor zo spoedig mogelijk een plan van aanpak te maken en dit voor te leggen aan de gemeenteraad. 

 

 

Namens de fractie BurgerBelang,

 

Thea ten Have

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 24-10-2016

Van de 20 keer dat ze te laat waren was dit 13 keer 2-3 minuten te laat. Thea kan beter vragen waarom de ambulances te laat kwamen. omleidingen/afsluitingen etc.>

Jos schreef op 24-10-2016

Waarom pakt burgerbelang dit nu pas op, zijn zij niet te laat? Deze cijfers zijn al jaren redelijk het zelfde. te laat: 2012 14%, 2013 10%, 2014 10 % en 2015 11%. Burgerbelang wil weer een streepje voor krijgen bij de burger. Echter zij zijn zelf nu enkele jaren TE LAAT.

Han schreef op 24-10-2016

@Jos. Inderdaad. Het zijn allemaal omleidingen, drempels, bochten etc. Het lijkt wel of er binnenkort weer verkiezingen zijn en dat ze zieltjes willen kweken.

Jos schreef op 24-10-2016

Dat ze het uit de media halen en al die tijd niet zelf hebben onderzocht. Kijken wat er deze week in het nieuws komt en waarover ze een brief sturen aan het college.

Han schreef op 24-10-2016

Misschien een idee om niet zoveel politieke partijen te hebben. Zowel regionaal als in Den Haag. Een paar partijen in de kamer en een paar partijen in het plaatselijke bestuur kan wel eens veel beter zijn voor ons land en gemeente.

Jeetje schreef op 24-10-2016

@jos Heb je andere partijen er over gehoord of heb je zelf actie ondernomen? Misschien is de negatieve reactie geven nou eenmaal het allermakkelijkste in jou geval? Zou fijn zijn als je probeert het positieve te uiten in plaats van je huidige kreten

Jos schreef op 24-10-2016

@ Jeetje, de Christen Unie Hellendoorn heeft dit al meerdere keren aangekaart endit stond ook in hun verkiezingsprogramma. Waarom zou ik zelf actie ondernemen? Hoe zou ik actie moeten ondernemen?

Jeetje schreef op 24-10-2016

Jos het gaat er niet om wie het regelt of aan de kaak stelt maar dat het verbetert! Blijkbaar heeft het roepen van CU geen effect gehad en zijn ze er ook niet weer over begonnen! Je uitspatting in negatieve zin draagt niets positiefs bij dus waarom proberen een ander af te janken? Schrijf zelf bijv een brief als je wat constateerd naar B en W of naar alle raadsleden, dat werkt beter dan hier negatief reageren.

Jos schreef op 24-10-2016

@ Jeetje, waarom komt het Burgerbelang hier nu ineens mee en niet jaren eerder toen de cijfers ook niet goed waren? Zij vinden het toch zo belangrijk dat de aanrijdtijden verbeteren. De aanrijdtijden zijn al jaren slecht en nu ineens.....voor de verkiezingen....jaja.

Jos schreef op 24-10-2016

@ Jeetje, waarom moet zo'n ingezonden brief dan in de media gepubliceerd worden? Alleen de brief naar het collega is genoeg, daar komt dan wel antwoord op.

Mitis schreef op 24-10-2016

Applaus voor Jeetje! Vanaf de zijlijn roepen dat het niet deugd is net te gemakkelijk. Een onderzoek naar het waarom is een goed plan. Ik word ook niet graag door een overhaaste ambulance dood gereden. Wij zijn een uitgestrekte gemeente dat kan best ook een oorzaak zijn. En als die 3 minuten je moeten redden maak je zo wie zo weinig kans...

Jos schreef op 24-10-2016

Jeetje is er stil van

Jeetje schreef op 24-10-2016

Jeetje heeft zijn punt gemaakt en door emmeren is zonde. Punt is duidelijk lijkt me. Je onderbouwd niets behalve negatieve uitspattingen, het zou je sieren zelf beter info te vergaren en dit te weerspiegelen. Wees blij dat er mensen zich inzetten om zaken te verbeteren.

Geronimo schreef op 25-10-2016

@Jeetje, positieve geluiden worden door de Raad toch niet opgevolgd. Bv iedereen roept al jaren dat dat masterplan niet kan, maar men gaat er rustig mee door. Men kavelt het telkens alleen een beetje af, als men inziet dat het niet haalbaar is. En als je Jos "aanvalt", waarom dan niet de politiek? Weer een voorbeeldje, het LtB plantsoen (want een park kan ik het niet noemen), zouden geen woningen komen en wat doet men er nu? Als al die politici maar 40% van hun beloftes zouden nakomen en de burgers niet voor de kosten laten opdraaien (door hun geblunder is de lokale schatkist leeg), zouden wij weinig reden hebben om "negatief" te reageren. Verder zou de politiek eens wat meer inloopavonden kunnen organiseren, waar burgers hun meningen/ideeen kunnen spuien, waar zij dan ook echt (niet alle) iets mee doen.

Jos schreef op 25-10-2016

@ Gerinomo, kom jij wel op een inloopavond dan? Bij wethouder Walder kom je ook niet op uitnodiging.

Jos schreef op 25-10-2016

@ Jeetje, als Burgerbelang dit aankaart bij de raad is prima, maar laat de brief dan buiten de media. Dit is proberen zieltjes te winnen.Ik zie GEEN brieven aan de raad over meer meer kunstgrasvelden bij sportvoorzieningen, alles uit de kast voor werkgelegenheid of beperken van de armoede welke zaken zijn waarvoor Burgerbelang staat. Zie ook http://www.burgerbelang.nl/.

Jos schreef op 25-10-2016

@ Geronimo, maar wees blij dat er bij het LtB plantsoen woningen komen, dit levert in ieder geval enkele duiten op op onze toch al slechte financiële positie.

Geronimo schreef op 25-10-2016

@Jos, de bouw levert wel geld op, maar het gaat gewoon om het principe, Het zou een park worden. Door hier weer op terug te komen verlies je als burger het vertrouwen in de politiek. Zij beloven wat, geven veel meer uit dan er is, of in dit geval, geld wat er niet is en moeten dan weer op hun schreden terugkeren. Men kan dit negatief vinden, maar het is gewoon de realiteit.

Geronimo schreef op 25-10-2016

Dan wat betreft de aanrijtijden. Kan dit niet te maken hebben met al het werk dat de laatste jaren is uitgevoerd? Meer verkeer op de weg, de tunnel waar men waarschijnlijk wat eerder voor remt (dus verkeer dat afslaat naar Nijverdal heeft hier ook last van) en de drukte op de Joncheerelaan?

Jos schreef op 25-10-2016

de ChristenUnie Hellendoorn hecht waarde aan jaarlijks overleg tussen gemeenteraad, burgemeester en politie waarin gesproken wordt over resultaten. Daarbij wordt ook verslag gedaan van de inzet van mensen en middelen, onderlinge samenwerking, aanrijtijden e.d. van politie, brandweer en ambulances. Inzet van politie en andere hulpverleners bij grote evenementen kan niet langer volledig voor rekening komen van de gemeenschap en ten koste gaan van de beschikbaarheid van politie voor het reguliere werk. Iets wat burgerbelang niet heeft in hun programma.

Jos schreef op 26-10-2016

Brandweer Nijverdal reed op 1 oktober bij een brand aan de Klumperweg in Hellendoorn ook verkeerd. Ze hadden vast niet hun systeem gekeken (of werkte niet) dat de ommerweg was afgesloten. Heeft ook minimaal tot gevolg gehad dat zij 5 minuten later aankwamen.

Anne schreef op 26-10-2016

De AAN RIJTIJD van maandag morgen van de brandweer aan de papaverstraat waren ze ook niet goed met het cysteem want ze reden via het Rembrandt plein

Uw reactie

Naam:
Bericht: