Nog één keer Soli........!

Datum: 22-02-2017

8.49 uur - Vrijdag 7 april a.s. zal oratoriumkoor “Soli Deo Gloria” als afsluiting nog éénmaal de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen. Dit is tevens het oratorium waarmee het koor, sinds de oprichting in 1922, in 1924  voor het eerst optrad tijdens een concours in Rijssen en daar een 2e prijs won.

 
 
De locatie nu, is dezelfde als toen in 1942 de Johannes Passion voor de 1e keer werd uitgevoerd, namelijk  "de Oale Grieze" te Hellendoorn.                                                 
Tijdens dit prachtige concert zal het koor worden begeleid door het orkest "Florilegium Musicum". De solisten zijn: Nikki Treurniet; sopraan, Petra Ehrisman; alt,;  Wiard Witholt; bas, Pascal Pittie; aira’s, Bert van de Wetering; Christuspartij, William Knight; evangelist. De  uitvoering staat onder algehele leiding van onze dirigent, Jan Kruisselbrink.
 
Met dit concert komt er een einde aan een periode van 95 jaar lang wekelijks repeteren en samenwerken aan de vele concerten die dit koor in haar lange bestaan heeft uitgevoerd, zoals Gloria van Vivaldi, Te Deum van Mozart, Reguim van Fauré en vorig jaar nog het prachtig uitgevoerde 'Stabat Mater' van Karl Jenkins. 
Het verdwijnen van Soli betekent niet alleen een verarming op cultureel gebied,  het is en was ook op sociaal gebied een koor dat al die jaren lief en leed deelde. 
 
Een oratoriumkoor heeft volume nodig. Door (te) geringe aanwas van nieuwe leden en om geen concessies te willen doen aan de kwaliteit, hebben bestuur en de leden met pijn in het hart besloten om, aangevuld met diverse oud-Soli leden die speciaal voor deze avond naar Hellendoorn terugkeren en een aantal gastzangers van bevriende koren uit de regio  nog één keer samen groots af te sluiten met de Johannes Passion, het werk waarmee Soli bekend staat in de hele regio en wat op 7 april voor de 54e keer zal worden uitgevoerd.
 
Kaarten voor dit concert zijn te bestellen bij de penningmeester Dhr.Wim Felix Tel: 0548-613859  of via de website: www.solinijverdal.nl
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: