66 leerlingen wandelen met water

Datum: 22-03-2017

11.53 uur - Wandelen met water, zes liter, in een rugzak. Dat hebben 66 leerlingen van de groepen 7 en 8 van twee basisscholen uit Nijverdal en Marle, Talentrijk en De Marliaantjes, gedaan vanmorgen. Het ging om een sponsorwandeltocht en het doel was geld in te zamelen voor waterputten in Ethiopië.

Er werd gestart bij de brandweerkazerne aan de Kerkstraat 140. Hier kreeg elk kind een ‘waterzakje’ mee, een speciale Aqua for All-rugzak, waarin vier flessen van elk anderhalve liter passen. De flessen waren een dag van tevoren al gevuld op de scholen, en naar de gemeentewerf gebracht.
 
 
Burgemeester Anneke Raven sprak de wandelaars vooraf moed in. Symbolisch werd de laatste fles met water gevuld en het Wandelwaterlied gezongen. Om 9.15 uur klonk de sirene van de brandweer en gingen de wandelaars op pad, met de geluidswagen voorop (met de coolste muziek) en de bezemwagen achteraan voor de leerlingen die het echt niet meer vol zouden kunnen houden. Op het parkeerterrein van sportpark ’t Lochter werd een tussenstop gehouden.
 
 
Rond 11.15 uur kwamen de waterdragers terug bij de brandweerkazerne. Daar werd al het water door de leerlingen zelf in een groot bassin gegoten. Voor de leerlingen was er een traktatie.
 
Diverse bedrijven sponsorden deze actie.
 
Organisatie
Wandelen voor Water is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement voor leerlingen van groep 7 en 8. Het wordt gehouden in de week van wereldwaterdag, ingesteld om aandacht te vragen voor één van de door de Verenigde Naties geformuleerde millenniumdoelen. Meerdere Rotaryclubs in Nederland zetten zich in voor dit project, samen met onder andere diverse hulporganisaties
 
Rotaryclub Rijssen, met leden uit Hellendoorn, Nijverdal, Markelo, Delden, Goor, Diepenheim en Rijssen, heeft voor de wandelaars in Nijverdal de organisatie op zich genomen.
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: