Veilig op vakantie na caravankeuring

Datum: 05-04-2017

15.45 uur - Op zaterdag 22 april a.s. organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Hellendoorn de jaarlijkse caravankeuring. Net als voorgaande jaren wordt er medewerking verleend door Akro Handelsonderneming en politie. De keuring vindt plaats bij Akro, Fuutweg 13 in Nijverdal.

De caravan of vouwwagen wordt niet elke dag gebruikt. Beide krijgen vaak te kampen met “onzichtbare” schade, zoals scheurtjes in de banden, slecht afgestelde remmen, kapotte verlichting of een lekkende gasleiding. Deze schade kan voor veel vakantieleed zorgen. Het doel van de caravankeuring is bestuurders veilig op vakantie laten gaan en een boete voorkomen.
 
De organisatie, keuring en controle van de benodigde documenten wordt uitgevoerd door Akro handelsonderneming, VVN-afdeling Hellendoorn en politieagenten van de politie Twente, afdeling Hellendoorn. Verschillende onderdelen van de caravan worden nagekeken. Denk hierbij aan de verlichting, reflectoren, kentekenplaat, banden, remmen en gasinstallatie. Na de keuring krijgt de caravanbezitter een controlelijst mee met een reparatieadvies. Legitimatie (rijbewijs) ter plaatse is verplicht. In 2016 bleek de keuring erg nuttig; 2/3e van de gekeurde caravans is toen vrijwillig bij Akro blijven staan i.v.m. gladde banden of defecte verlichting. Net als vorig jaar is het mogelijk om een rijproef af te leggen met een gecertificeerde instructeur. Hiervoor wordt 30 minuten uitgetrokken. Onder begeleiding van de instructeur zullen enkele behendigheidsoefeningen worden uitgevoerd met eigen voertuig en caravan.
 
Aanmelden kan tot uiterlijk 12 april
Woont u in de gemeente Hellendoorn en wilt u uw caravan of vouwwagen laten keuren op zaterdag 22 april, dan kunt u zich tot uiterlijk 12 april aanmelden door een e-mail te sturen naar vvn-hellendoorn@hotmail.com. U ontvangt dan per mail het tijdstip waarop u uw caravan/ vouwwagen kunt laten keuren. De keuring zal plaatsvinden tussen 8:00 uur en 15:00 uur en kost slechts € 5,=. De kosten voor deelname aan de rijproef zijn inclusief keuring € 20,=.
Vanwege de grote belangstelling geschiedt aanmelding op volgorde van binnenkomst en vol = vol, dus meldt u snel aan!
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: