Historische wandeling over de Sallandse Heuvelrug

Datum: 14-08-2017

10.42 uur - Ga woensdag 16 augustus mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek het veranderende landschap van de Sallandse Heuvelrug.

 
De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden. 
 
De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op het gebied. Nu met als doel het landschap en de planten- en dierenwereld te behouden. Een boeiende wandeling door een veranderend landschap. 
 
Na de wandeling is het goed vertoeven in het restaurant BuitenGewoonLekker onder het genot van een kop koffie, thee of fris met een verse koek. (bij de prijs inbegrepen)
Datum: Woensdag 16 augustus
Vertrekpunt: BuitenCentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal
Starttijd: 14.00 uur
Duur: ongeveer twee uur; lengte ongeveer 5 kilometer
Kosten: €7,50 volwassenen en €5,--  kinderen t/m 12 jaar 
Inclusief koffie, thee met een verse koek in het restaurant BuitenGewoonLekker
Informatie: balie BuitenCentrum of telefonisch 0548-612711
Aanmelden:  www.staatsbosbeheer.nl/historischewandelingsalland
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: