Vrijwilligers aan het werk op de Sallandse Heuvelrug tijdens landelijke Natuurwerkdag

Datum: 16-10-2017

 
 
 
16.35 uur - Natuurliefhebbers hoeven zich  niet te vervelen op 4 november: Dan wordt alweer voor de 17e keer een Natuurwerkdag georganiseerd door Staatsbosbeheer, in samenwerking met Landschap Overijssel. De Natuurwerkdag is een gezellige dag, waarin het ontmoeten en mensen in contact brengen met de natuur centraal staat. Kortom: Een dag lekker buiten onthaasten, gezellig met elkaar aan het werk en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan het natuurbeheer leveren. 
 
Werkzaamheden
Deelnemers kunnen de boswachters van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug helpen met het omzagen van Dennetjes en uitsteken van Berken op de heide. Dit om de heide open te houden. Door dit beheer blijft de heide vitaal en komt er meer structuur in, dit is belangrijk voor veel verschillende planten en dieren als bijvoorbeeld Roodborsttapuit, Nachtzwaluw en Zandhagedis.
 
De boswachters zorgen voor gereedschap, koffie, thee en een lekkere lunch. Er wordt verzameld bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 in Nijverdal, vanaf 09.00 uur. Om 09.30 uur gaan de vrijwilligers naar de werklocatie. Er wordt gewerkt tot 15 uur.
 
Meer informatie en/of aanmelden
Aanmelden kan op de website van de Natuurwerkdag: www.natuurwerkdag.nl/locatie/np-sallandse-heuvelrug. Meer informatie is te verkrijgen bij boswachter Wilko van Burken, telefoon 06-21266667
 
 

Foto: Henny de Joode
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: