Kerkdienst met Nijverdals Mannenkoor

Datum: 15-01-2018

11.46 uur - In ‘De Regenboog’ (Grotestraat 127, Nijverdal) wordt zondagmorgen 28 januari om 9.30 uur een kerkdienst gehouden waarin medewerking wordt verleend door het Nijverdals Mannenkoor. 

 
 
Het Nijverdals Mannenkoor staat o.l.v. Willem Jan van Asselt en is al meer dan 50 jaar toonaangevend in Nijverdal en omstreken. Het huidige repertoire van het koor is heel divers.
 
Tijdens deze dienst zingt het koor de “Messe Breve No. 5 Aux Seminaire” van de Franse componist Charles Gounod (1818-1893). Organist is Rien Hoekjen. Voorganger is Ds Wolter Broekema.
 
Net als de 'Messe Brève No.7' van Gounod is ook deze Messe oorspronkelijk geschreven voor een 'kloosterkoor' van mannenstemmen. Maar de echte charme van 'Gounod No.5' ligt in de oorstrelende melodieën waarmee de componist geregeld uitpakt. Luister naar de openingsmaten van het Sanctus en het Agnus Dei bijvoorbeeld, en u begrijpt waarom Gounod toentertijd ook een stevige reputatie als operacomponist genoot.
 
De “Messe Breve No. 5 Aux Seminaire” bestaat uit vijf delen:
“Kyrië” en “Gloria”: een gebed tot God om hulp en een lofzang om Zijn trouw en liefde te prijzen.
“Sanctus” en “Benedictus”: dit wordt gezongen tijdens de Maaltijd van de Heer (de Eucharistie). 
“Agnus Dei” : ‘Lam Gods’ is een uitdrukking die verwijst naar Jezus Christus in zijn rol van ‘offerlam’ dat de zonden van de wereld wegdraagt.
 
Met het Nijverdals Mannenkoor wordt dit een bijzondere dienst, waarin iedereen van harte welkom is.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: