NKC’51 dankzij succesvol jeu-de-boules-project genomineerd voor Amateurclub van 2017

Datum: 23-02-2018

14:57 uur - De provincie Overijssel en Sportservice Overijssel zijn op zoek naar de meest maatschappelijk betrokken amateurclub van onze provincie. De afgelopen weken konden clubs zich aanmelden en een deskundige jury heeft NKC’51 uit die aanmeldingen gekozen als een van de drie genomineerden, waarvan de winnaar op 5 maart bekend wordt gemaakt. NKC’51 is een korfbalvereniging uit Nijverdal die naast korfbal ook een groeiende jeu-de-boules-tak heeft.

NKC’51 heeft in de motivatie bij de aanmelding het succesvolle jeu-de-boules-project op de woensdagochtenden aangedragen als reden waarom de club maatschappelijk betrokken is en zorgt voor binding in de samenleving. 

In 2015 is NKC’51 vanuit het project ‘Actief Betrokken Club’ laagdrempelige activiteiten als jeu de boules, kaarten en sjoelen gaan organiseren voor ouderen die een achterstand hebben op het gebied van bewegen en participatie. Het doel hiervan was een bijdrage leveren aan de participatiesamenleving en meer gebruik maken van ons overdag grotendeels leegstaande clubgebouw.

Na een start met tien ochtenden in 2015 is dit project in 2016, op verzoek van de enthousiaste groep deelnemers, uitgebreid naar wekelijkse ochtenden het hele jaar door. Inmiddels zijn er wekelijks 20 tot 25 enthousiaste deelnemers, die onder begeleiding van een aantal ervaren spelers de kneepjes van het vak leren. Bij slecht weer wordt er een alternatief binnenprogramma opgezet met bijvoorbeeld kaarten of sjoelen. Het sociale aspect is bij deze ochtenden minstens net zo belangrijk als de activiteiten. 

Tot nu toe heeft het project NKC’51 al zo’n tien tot vijftien nieuwe leden opgeleverd die nu deelnemen aan de reguliere jeu-de-boules-competitie. Daarnaast komen de andere deelnemers zoveel mogelijk wekelijks en worden er af en toe toernooien georganiseerd voor en door deze groep. Nog steeds komen er regelmatig nieuwe mensen bij de inloopochtend en stromen er deelnemers door naar de competitie. Het project draait met alleen maar vrijwilligers en het is inmiddels helemaal ingebed in de vereniging, waarmee de continuering ervan voorlopig verzekerd is.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen 2017 op maandag 5 maart in het ZINiN theater in Nijverdal. De Provincie Overijssel stelt een prijs van 1000 euro beschikbaar voor de winnaar.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Henk schreef op 27-02-2018

Het is toch waanzin waar je overal subsidie voor kunt krijgen

Uw reactie

Naam:
Bericht: