Donderdag 22 maart herdenking bombardement Nijverdal 1945

Datum: 15-03-2018

11.45 uur - Ook dit jaar herdenkt onze gemeente op 22 maart (de zwarte dag) samen met nabestaanden en onze inwoners de 73 mensen die zijn omgekomen bij het bombardement op Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal zijn in de periode 1940 – 1945 85 personen omgekomen bij bombardementen in de gemeente Hellendoorn.

 
Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Koffie/thee staat klaar vanaf 9.30 uur. De herdenking vindt plaats 10.00 uur in de binnentuin in het Huis voor Cultuur en Bestuur.
 
Programma
Tijdens de herdenking in de binnentuin houdt burgemeester Raven een toespraak. Een delegatie van de muziekverenigingen Hellendoornse Harmonie, KWS en Advendo dragen zorg voor de muzikale ondersteuning.
Leerlingen van basisschool de Wingerd en directeur Theo Rensen zijn ook aanwezig. De leerlingen hebben in samenwerking met vrijwilligers van het Memorymuseum en Lidwien Rouweler een gedenkhart gemaakt.
Burgemeester en loco-burgemeester Coes leggen namens het gemeentebestuur een bloemstuk bij de gedenksteen; vervolgens is er gelegenheid voor een ieder die dat wenst bloemen bij de gedenksteen te leggen.
Na afloop is er koffie/thee in het Huis voor Cultuur en Bestuur.
Overigens is er de gehele dag door, tot 20.00 uur, gelegenheid om bloemen te leggen bij de gedenksteen in de binnentuin in het Huis voor Cultuur en Bestuur.
 
Vlaginstructie
Inwoners van de gemeente Hellendoorn die de omgekomen inwoners ook thuis willen herdenken, worden uitgenodigd de vlag halfstok te hangen tot zonsondergang.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: