PvdA Hellendoorn stelt vragen of de beleidsnota antennebeleid nog actueel is met de komst van 5G

Datum: 29-03-2018

21.22 uur - De PvdA heeft met enige verbazing kennis genomen van de landelijke berichtgeving in de pers over de het nieuwe 5G netwerk voor internet en mobiele telefonie. Er worden hierbij zorgen geuit over de stralingsdichtheid van dit nieuwe netwerk en we lezen dat het ministerie van economische zaken overweegt om landelijke normen te introduceren.

 
 
 
Over in hoeverre die zorgen terecht zijn lopen de inzichten uiteen, straling is niet per definitie gevaarlijk en we maken daarnaast graag gebruik van onze smartphones waarvoor we een mobiel netwerk nodig hebben. Op dit moment is er een rol voor gemeenten in de beoordeling voor het plaatsen van zendmasten. Hoe de gemeente Hellendoorn hiermee om gaat is vastgelegd in de beleidsnota Antennebeleid die in 2011 is vastgesteld en wij lezen daarin dat de gemeentelijke overheid let op de stralingshoeveelheid op basis van een antenneconvenant met telecomproviders.
 
Op basis hiervan hebben wij als PvdA fractie de volgende vragen:
 
·         In hoeverre is de beleidsnota antennebeleid van 2011 nog actueel voor het ontwikkelen en aanleggen van het 5G netwerk in Hellendoorn?;
 
·         In hoeverre let de gemeente Hellendoorn op de huidige stralingshoeveelheid van de huidige netwerken in overeenkomst met het eerder genoemde convenant met telecomproviders?;
 
·         Hoeveel (vergunningsplichtige) zendmasten zijn er afgelopen 7 jaar geplaatst en heeft dit gevolgen gehad voor de gemiddelde stralingsintensiteit in de bebouwde kom van Hellendoorn?;
 
·         Een jaar of 10 geleden was er in Hellendoorn een flinke discussie over de gezondheidsaspecten van de zendmasten voor het 3G netwerk. Wetenschappelijk zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat deze vorm van straling daadwerkelijk schadelijk is. Zijn de inzichten sindsdien verandert of duidelijker geworden en welke gevolgtrekking heeft dit op de ontwikkelingen rondom het 5G netwerk?
 
De PvdA fractie
Geert Geujen, Marieke Titsing & Mark Paalman.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 29-03-2018

@Mark Paalman; Wat betreft de oproep om onveilige situatie’s en hindernissen op de straten bij PvdA te melden; hebben jullie al verzoek verstuurd aan gemeentebestuur? Wat vond je van de miserabele Sanatoriumlaan?

Han schreef op 29-03-2018

Ach, ach. De PvdA heeft ook iets gehoord in het nieuws. De PvdA is landelijk en lokaal behoorlijk afgestraft. Misschien moeten ze eens een tijdje niks van zich laten horen.

Mark Paalman (PvdA) schreef op 30-03-2018

@Tut Ik ben er geweest en het is inderdaad een heel erg slechte weg. We hebben het tijdens de bijeenkomst behandelt en eigenlijk waren de deelnemers (o.a. leden van gehandicaptenplatform, wmo-raad en huiskamer) het er over eens dat die weg aangepast moest worden. Wat ik nu aan het doen ben is een stuk aan het schrijven op basis van alle inbreng en dat gaan we dan in de komende maand indienen.

Jos schreef op 30-03-2018

Zelfde met kunstgras, blijkt over 10 jaar toch ongezond te zijn zoals meerdere rapporten nu al aangeven. Het laatste grootste rapport uit America dat het niet ongezond is blijkt gemanipuleerd door de twee grootste fabrikanten uit America.

Mitis schreef op 30-03-2018

Nu de allochtonen in de politiek voor zichzelf zijn begonnen richt de Partij van de Allochtonen zich weer op alle burgers? Net te laat vrees ik...

Hendrik schreef op 30-03-2018

En manipuleren dat kunnen ze in Amerika, kijk maar naar het Co2 en Golesterol verhaal, het gaat maar om een ding en dat is geld, de rest is gesprekstof!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 30-03-2018

@Mark Paalman; hartelijk dank dat jullie “naar de burger luisteren”. Ben benieuwd hoe dit verder gaat.

Han schreef op 30-03-2018

Tut, jeetje wat een geslijm, werd bijna misselijk. Laat ze bij de PvdA lekker hun ding doen. De verkiezingen hebben wel aangetoond dat deze club niet meer serieus te nemen is. De sanatoriumlaan is al 1000 jaar een kattespoor. Lekker laten zo, stukje nostalgie.

Jos schreef op 30-03-2018

de bewoners kunnen gewoon via een asfaltweg via de kant van luttenberg vervoerd worden. probleem opgelost. gaan we anders de dorpstraat ook asfalteren?

Han schreef op 30-03-2018

Kattespoor moet karrespoor zijn. Mijn welgemeende excuses.

Uw reactie

Naam:
Bericht: