Lustrum Sterrenwacht Hellendoorn

Datum: 13-04-2018

11:08 uur - De Sterrenwacht Hellendoorn viert op donderdag 19 april het lustrum als nieuwe sterrenwacht in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Dat heugelijke feit willen  bestuur en vrijwilligers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 

 

 

Radiotelescoop. De officiële lustrumviering begint die middag als de burgemeester, mw. A. Raven, de imposante nieuwe Radiotelescoop van de sterrenwacht zal onthullen. 

Met deze Radiotelescoop kan de sterrenwacht nu ook speciale astronomische objecten waarnemen met geluid en beeldvorming, die met de gewone telescoop niet te zien zijn. 

Openhuis met Lezing en Expositie.   

Om 20.00 hr. begint een lezing door dhr. R. Halfwerk directeur bij AstroTec,  van ASTRON uit Dwingeloo. Deze boeiende lezing zal gaan over Radioastronomie en het internationale Lofar project van ASTRON. In samenwerking met fotograaf Emile Willems is een foto-expositie (t/m zondag 22 april) ingericht over Radioastronomie. ASTRON toont  onder meer schaalmodellen van het Lofarproject. 

 

ASTRON. Het bestuur van de Sterrenwacht Hellendoorn is bijzonder ingenomen met het feit dat dit wereldbekende instituut, bereid is gevonden haar medewerking te verlenen aan de lustrumviering met een lezing en een expositie.  

Als het gaat om Radioastronomie, neemt Nederland mondiaal gezien een koppositie in. Die koppositie is vooral te danken aan de unieke kennis die ASTRON bezit.

Kennis over radioastronomie en het ontwikkelen van telescopen en instrumenten waarmee zeer ver weg gelegen radiobronnen zoals pulsars en zwarte gaten te kunnen worden waargenomen. 

 

Het lustrum programma op donderdagavond 19 april is als volgt:

  • 19.00 – 20.00 Bezichtiging- van en uitleg over de nieuwe Radiotelescoop.
  • 19.00 – 20.00 Expositie Radioastronomie; Planetarium en Koepel zijn open.
  • 20.00 – 21.00 Speciale lezing van dhr. R. Halfwerk directeur bij ASTRON over 

                           Radioastronomie.

 

  • Toegang is gratis !   Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: