Thuiswedstrijd voor de Lochsprinters

Datum: 15-04-2018

08:36 uur - Twee weken na de openingswedstrijd startten we vandaag met de districtsserie. De eerste Districtswedstrijd van dit seizoen werd vandaag verreden in Nijverdal op de baan van de Lochsprinters. Na de hele week de belofte voor stralend mooi weer, bleek het toch nog wel wat frisjes. Voor derijders echter perfect weer; bewolkt, niet te warm, weinig wind...kortom niets wat tegen zat...

 

Toch regende het vandaag valpartijen. Na een redelijk rustige training begon de eerste manche al direct met diverse valpartijen.

Pechvogel van de dag, Sem Borkent, viel in zijn eerste manche, maar wist zich goed terug te fietsen naar een vierde plek. Ook in de tweede manche ging hij onderuit. Zijn derde wist hij gelukkig wel uit te fietsen zonder zijn fiets kwijt te raken. Gelukkig had hij daarmee genoeg punten om een halve finale te fietsen. Helaas ging het ook in deze halve finale mis en kon hij daardoor niet mee naar de finalerace.

Bij de jongens van 13 werd Thico Sasbrink in zijn eerste manche gelanceerd en vloog hij over de kombocht, landde tussen de vlaggen in het gras. Ook in zijn tweede manche had hij geen geluk.
Bij de cruisers kwam Tim Scherpen van De Derrick Crossers ongelukkig ten val. Hij moest zich helaas naar het ziekenhuis laten vervoeren en kon de wedstrijd niet uit rijden. Wij wensen hem vanaf deze plek veel beterschap!
De EHBO hoefde zich niet vervelen. In de halve finale klapte Gerdie Welink van De Bissinghcrossers tegen een bult en viel daardoor voorover. Ook hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Ook hem wensen wij beterschap.
Daarmee waren de valpartijen helaas nog niet voorbij. In de finale raakten Lars Timmer en Thijs Laing om hun strijd voor de eerste plaats met elkaar in de clinch. Ook Thijs kon een bezoekje aan de dokter gaan brengen. Ook hem wensen wij een spoedig herstel.

Of het nou de spanning voor een nieuw seizoen is, de gretigheid van de rijders om zo goed mogelijk te presteren ( het gaat natuurlijk wel om de punten), alle rijders gingen tot het uiterste en geen tegenstander werd gespaard.

Na deze eerste wedstrijd kan er al een eerste tussenstand worden opgemaakt. Voor sommige rijders reden genoeg om een volgende wedstrijd weer voluit te gaan, want er kan nog zoveel veranderen in het klassement. Pas na 5 wedstrijden wordt de eindstand opgemaakt dus elke punt telt!

De uitslag voor vandaag:

J/M 4-5

J6 J7 J8

J9

2. Nils Blikman
3. Lana JansenofLorkeers

2. Senn de Jonge

3. Aron Jurjens

1. Jaïr Tomasoa 3. Joey Engbers

3. Jochem Santing

J10 1. Dean KleenScholten 3. Xander van Garling

  1. J12  1. Niek Borkent

  2. J13  1. Emiel Ravenshorst

J15-16 1. Renzo Sasbrink

J17+ 1. Luuk Scholman 2. Tom van Heun

3. Timo Hissink

M6-7 1. Julie KleenScholten 3. Kim van Gemert

M8-9 1. Kenzi Sasbrink 3. Maud Baan

M10-11 1. Laure Gottemaker 2. Lisa van Silfhout

M12-13 1. Danique Dijkman

Zoals gewoonlijk werd na deze districtswedstrijd de dagwedstrijd, de zogenoemde “Open Klasse”verreden. Ook nu weer enkele valpartijen. Bij de allerkleinsten kwamen Lana JansenofLorkeers en Nils Blikman met elkaar in aanraking waardoor ze vielen. Gelukkig konden beide de wedstrijd uit fietsen. Ook Jelle Schrooten wist de fiets helaas niet overeind te houden. En na in de districtswedstrijd ook al te zijn gevallen, kwam Kevin JansenofLorkeers ook bij de Open Klasse in zijn halve finale ten val.

Toch nog 10 podiumplaatsen voor de Lochsprinters vandaag!

Cruisers
J/M 4-5/4-6 J/M 6-7/7-8 J/M 8-9/9-10

J/M 10-11/11-12

J/M 12-13/13-14 J/M14-15/15-16

1. Luuk Scholman

3. Amy v.d. Riet

1. Maud Baan

2. Lars JansenofLorkeers 3. Laure Gottemaker

2. Liam JansenofLorkeers 3.Tim Scharphof

3. Emiel Ravenshorst

1. Renzo Sasbrink
3. Sven van Petersen

De volgende Districtswedstrijd vindt plaats op zaterdag 28 april bij CRT Raalte (met nieuwe startheuvel én hopelijk minder valpartijen!)

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: