Uitreiking Fairtrade-tassen basisscholen

Datum: 21-04-2018

8.39 uur - Het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie (CNME) ontwikkelt een leskist over Fairtrade, letterlijk: Eerlijke Handel. Deze is bestemd voor het basisonderwijs en zal samen met de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn worden gepromoot. Dit wordt gerealiseerd dankzij een door de gemeente beschikbaar gesteld budget. 



Om bekendheid te geven aan de leskist en de leerkrachten kennis te laten maken met Fairtradeproducten, hebben alle basisscholen tussen 16 en 20 april 2018 een tas vol lekkers en informatiemateriaal ontvangen. Beide organisaties hopen dat dit ook het gebruik van Fairtradeproducten op de school stimuleert. 
Voor de leerlingen is een kleurplaat bijgevoegd. De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn hoopt dat de scholen deze naar behoefte kopieert en aan de kinderen (mee)geeft. De kinderen kunnen de kleurplaat tijdens de Fairtrade Week  (7 - 13 mei 2018) inleveren bij de Wereldwinkel aan de Grotestraat 186. 
Uit alle kleurplaten wordt per groep de mooiste gekozen. De 8 prijswinnaars krijgen bericht en ontvangen een leuke prijs.
 
Basisschool De Veenbrug in Daarlerveen had de eer om in aanwezigheid van wethouder Beintema een tas te ontvangen. Ook omroep HOI was daarbij aanwezig.
 
De leskist zal een film, instructie en bijbehorende materialen bevatten. Het doel is de kinderen bewust te maken wat ‘Eerlijke Handel’ inhoudt: Waar komen de producten vandaan? Door wie en onder welke omstandigheden worden ze geproduceerd? Wat betekent het voor kinderen als hun vader of moeder een reële prijs krijgen voor hun oogst? Dan kunnen ze naar school!
 
De leskist kan vanaf september 2018 bij het CNME worden geleend.
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: