Scholieren Reggesteyn sociaal zonder internet

Datum: 15-05-2018

18:34 uur - Eerstejaars studenten Communicatie van Hogeschool Windesheim in Zwolle voeren deze week campagne met als doel de onderbouwscholieren van CSG Reggesteyn in Nijverdal wakker te schudden en hun meer inzicht te geven in hun eigen mediagebruik. Even appen, snappen, liken, taggen; jongeren zijn er dagelijks meerdere uren druk mee bezig. Om te laten zien dat ‘sociaal zijn’ niet per se betekent dat je actief bent op sociale media, is deze campagne opgezet. 

 

Zes studententeams brengen allemaal een bezoek aan de onderbouw van een middelbare school in de omgeving. Eén van de teams, Refresh, brengt op donderdag 17 mei a.s. een bezoek aan CSG Reggesteyn in Nijverdal om op een leuke wijze te laten zien dat je ook zonder je smartphone sociaal kunt zijn. Hierbij bezoeken de studenten de onderbouwklassen van de school en geven ze voorlichting over het gebruik van sociale media. Ook organiseren ze activiteiten om de jongeren met elkaar in contact brengen. Met het rad van fortuin, één van de activiteiten, zijn leuke prijzen te winnen voor de scholieren. 

 

‘Socialbesitas’

Jongeren gebruiken steeds meer sociale media, hierdoor komen ze sneller in contact met leeftijdsgenoten. Al op jonge leeftijd komen ze in aanraking met social media en gaming. Het nadeel hiervan is dat ze langzaam maar zeker vergroeid raken met hun telefoon. Ze voelen de drang om constant hun berichten te checken, uit angst om ook maar iets te missen. 

 

Gevolgen

Overmatig gebruik van sociale media kan op lange termijn voor negatieve gevolgen zorgen. Scholieren kunnen zich bijvoorbeeld minder goed concentreren en hebben meer moeite om in slaap te komen, dit resulteert uiteindelijk weer in lagere cijfers op school. 

 

Over Refresh

Refresh is een groep eerstejaarsstudenten Communicatie van Hogeschool Windesheim in Zwolle. In opdracht van zowel Windesheim als Tactus Verslavingszorg hebben zij een crossmediale campagne opgezet met als thema ‘socialbesitas onder jongeren’. Met het uitvoeren van deze opdracht leren zij hoe ze een succesvolle campagne op moeten zetten en wat daarvoor nodig is. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 16-05-2018

Leuk plan, ik zie het regelmatig bij mijn kleinkinderen. Ze vinden hun telefoon veel interessanter dan opa en ik snap het ook nog (-; . Wel opletten of de studenten communicatie zelf de telefoon uit hebben staan, anders komt het wel heel ongeloofwaardig over.

Mitis schreef op 16-05-2018

Ik vind het zo'n goed plan dat ik hierbij voorstel om de medemens meer energie bewust te maken en de stroom een week lang van 21 tot 22 uur uit te schakelen.

Pff schreef op 17-05-2018

Social media is gewoon een hype die weer over waait, de oudere jeugd heeft FB al achter zich gelaten. Bedrijven proberen het in stand gehouden om mensen zoveel mogelijk te beïnvloeden. En dat is wat je de kinderen moet leren. Hoe ga ik om met deze info en hoe filter ik wat waar is een wat niet.

William S. Burroughs schreef op 17-05-2018

Ik ben mij er terdege van bewust dat ik alles wat ik tot nu toe misgelopen ben niet gemist kan hebben. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 17-05-2018

Aan Pff. Een verslaving waait door de regel niet zomaar over. Daar zal je toch echt wat maatregelen voor moeten nemen. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: