Kleurwedstrijd basisscholen wordt Fairtrade chocoladefeest

Datum: 12-07-2018

7.49 uur - De winnaars van de kleurwedstrijd over Tony Chocolonely’s fairtrade chocolade ontvingen 11 juli j.l. hun prijzen: een reep van dit merk met op de wikkel de eigen kleurplaat. De kleurplaten van de prijswinnaars hangen in de Wereldwinkel. 

 
Willie Roskam-Kroeze, voorzitter van de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn, reikte gistermiddag in de Wereldwinkel in Nijverdal de prijzen uit aan de zes winnaars: één winnaar in iedere leeftijdsgroep.
 
Tijdens de Fairtradeweek in mei j.l. organiseerden Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn en het Centrum voor Natuur-en MilieuEducatie Hellendoorn (CNME Hellendoorn) een kleurwedstrijd voor leerlingen van de basisscholen. Tony’s Chocolonely stond centraal in de kleurwedstrijd.
 
„We hebben een prijsvraag georganiseerd, waarbij de kinderen een chocoladewikkel mochten inkleuren. De prijs was een èchte wikkel van hun eigen kleurplaat”, aldus Willie Roskam-Kroeze. „Er hebben behoorlijk wat kinderen aan meegedaan”. De winnaars van de groepen van de basisscholen zijn: groep 1: Eva Tijhof van de Beatrixschool; groep 3: Kalista Tempert van De Bongerd; groep 4: Duncan Horsman van de Beatrixschool; groep 5: Ninthe Scharphof van de Rietslenke; groep 7: Wout Ulkeman van de Marijkeschool en groep 8 Noëlle Pastink van de Bongerd
 
Het CNME Hellendoorn en de Stichting Gemeente Hellendoorn zien terug op een geslaagde actie. Ze hopen dat hiermee het belang van fairtrade, natuur/milieu en duurzaamheid bij de scholen - en via de leerlingen bij de ouders -  meer aandacht krijgt.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: