Zondagopenstelling: alleen voor supermarkten of voor alle winkels die dit willen?

Datum: 15-07-2018

19.12 uur - Naar aanleiding van ons artikel vanmorgen dat vanaf vandaag de supermarkten op zondag geopend zijn, kwamen er erg veel reacties op de website en social media bij ons binnen.

 
Onder andere ook van een ondernemer die aangeeft vanaf volgende week zondag gewoon open te gaan. Hij vindt het oneerlijk dat de openstelling alleen geldt voor de supermarkten.
 
Wat vindt u?
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K-e schreef op 15-07-2018

Voor iedereen die dat wil? En niet alleen voor die graaiers van unielever.

Jantine schreef op 15-07-2018

Laat het aan de ondernemers/ster over of ze open willen of dicht willen blijven. Waarom moet dat opgelegd worden door hoger hand. Of door christelijke partijen. De ondernemer kan heel goed zelf een besluit nemen. Dus laat iedereen hierin vrij.

Henry Heuver schreef op 15-07-2018

Over leegstand gesproken, zo werk je t als ‘gemeenteraad’ prima in de hand. Ook vind ik dit discriminerend t o v de kleine middenstanders. Om t als Calimero te verwoorden, zij zijn al groot en wij worden almaar kleiner in onze verkoop mogelijkheden. RAAD, bedankt .( nog ondernemer hier in Nijverdal, maar voor hoelang nog? Wie t weet mag t zeggen) wij zijn Zes dagen per week open , dus ook zes dagen aan t werk in onze winkel, met veel plezier. Maar tegen ( oneerlijke) concurrentie valt niet te................

Wil Kars schreef op 15-07-2018

Vind het niet echt nodig, maar heb er geen bezwaar tegen

Jos schreef op 15-07-2018

gelijk boete geven als ze open gaan

Geronimo schreef op 16-07-2018

Knap dat nog geen twee maanden na de installatie, van de wethouders en de raad, zo opzichtig wordt geblunderd door hen. De winkeliers, die alle evenementen betalen, worden achtergesteld bij de grote graaiers.

Han schreef op 16-07-2018

Wil Kars, zeg dan niets. Het meest inhoudsloze bericht wat ik gelezen heb. Sorry, maar hier kan niemand wat mee.

piet schreef op 16-07-2018

oneerlijke concurrentie tov reguliere winkels. Verkopen alle spullen die reguliere winkels ook verkopen. Bij de coop was de dio en de readshop ook open en dat zijn reguliere winkels. Of toezicht daarop houden of iedereen open stellen

Mitis schreef op 16-07-2018

Concurrentie is nooit oneerlijk, alleen de sterkste overleefd. Zo werkt het in de kapitalistische wereld, het wordt nog erger, als de Chinezen hier eenmaal voet aan wal gezet hebben. Wen er maar vast aan...

Geronimo schreef op 16-07-2018

Mitis, supermarkten open, kleine zelfstandige mag niet open, dat is oneerlijke concurrentie. Zou graag jouw definitie in zo'n geval horen.

Mitis schreef op 16-07-2018

@ G., Klopt! Typisch halfslachtige CDA politiek. Laat de winkelier lekker zelf kiezen.

Paul schreef op 16-07-2018

Ik lees hier dat de Dio en de readshop open waren .... dan is dat een economisch delict en verwacht van de ambtenaren dat ze hard gaan optreden tegen deze keten om de kleine zelfstandige te ondersteunen !Ook de politiek moet zich tegen dit soort winkel ketens wapenen met hun zware advocaten ! Ik zeg :HARD OPTREDEN

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-07-2018

Politiek beschermt juist de kleine zelfstandige doordat géén van hen de zaak op zondag open mag doen. Trouwe klanten die kwaliteit gewend zijn van bakkers, slagers en kaasboeren, gaan heus niet op zondag het kwalitatief mindere fabrieksbrood, kiloknallersvlees en plastickaas bij de supermarkt kopen.

k.e schreef op 16-07-2018

tegen die stropdassen uit politiek kunnen kleinen niet tegen op, de groten nodigen de stropdassen ergens voor uit, en het wordt beklonken.

Mitis schreef op 16-07-2018

We gaan naar een volledige 24/7 economie, zowel via internet als via retail. Natuurlijk eerst in grote steden, winkels in dorpen zoals het onze kunnen rustig verder slapen, stopt vanzelf zie onze droevige Grotestraat helaas is dat de toekomst.

Mitis schreef op 16-07-2018

@ Tut, haha jij trapt zie ik ook in de fake kwaliteit van kleine winkels, ik huiver voor de oude troep die daar ligt behalve bij oude kaas.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-07-2018

@Mitis; ik proef dat het vlees van b.v. slager Pennings veel beter is en bovendien goedkoper dan AH-vlees. Bovendien wordt het bereidt door ouderwetse vakmannen. Wanneer je met water opgepompte supermarktvlees in pan gooit krimpt het behoorlijk. Brood, gebak en koeken van een bakker smaken echt beter hoor. Brrr, ik griezel van de nepkaas uit supermarkt, dit smaakt echt slechter dan van de kaasboer. Keuringsdienst van Waarde, tv-uitzendingen gaan over deze verschillen. Welke kleine winkels bedoel je?

Mitis schreef op 16-07-2018

Prima Tut, lekker blijven doen, iedereen leeft binnen zijn eigen illusie...

Han schreef op 17-07-2018

Tut, zie je een wel dat er niets ontbreekt aan uw denkvermogen. Wil je kwaliteit vlees, brood of andere etenswaren, dan moet je toch echt bij de bakker, slager of groenteboer zijn. Je weet tegenwoordig niet meer wat je in je mond stopt als je wat koopt bij de supermarkt.

Uw reactie

Naam:
Bericht: