Eerste boom aan de Grotestraat vandaag geplant

Datum: 21-11-2018

18:24 uur - Wethouder Margreet Overmeen- Bakhuis heeft vandaag de eerste van vele nieuwe bomen aan de Grotestraat te Nijverdal geplant. De prachtige kenmerkende sfeer van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is straks ook in volle glorie te zien in het centrum van Nijverdal. 

Met nieuwe dennen, linden, elzen en berken heeft het centrum van Nijverdal straks 3200 vierkante meter groen. Dat is ook goed voor het klimaat. Eind december gaat de vernieuwde Grotestraat weer open voor het verkeer.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 22-11-2018

Machtig moment voor Nijverdal Worden we voor altijd herinnert dat de eerste boom, in het centrum, geplaatst is door een buitenstaander. Wat zullen ze lachen in Wierden.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 22-11-2018

@Geronimo; wat een zeurpiet ben je! Jij wordt oud, kan veranderingen niet meer bijbenen en verlangt weer naar vrögger. Bij sollicitatie’s wordt gekeken naar je kennis, kunde, opleiding en niet meer naar je afkomst, meritocratie.

Gerrit schreef op 22-11-2018

mooie serie bomen,kunnen we later een midwinterhoorn van maken.

domme boom schreef op 22-11-2018

Prachtig die k bomen ! weet je wat een rotzooi ze achter laten ! en de bewoners maar vegen en bladblazen 2 x per jaar ! nee wij zitten er niet op te wachten ! en dan niet te vergeten ! het werk wat de gemeente ermee heeft om het blad op te ruimen een aantal weken per jaar pffff

William S. Burroughs schreef op 23-11-2018

Aan domme boom. Heb het eigenlijk niet zo op praten en knuffelen met bomen maar wil het volgende toch even kwijt. Namelijk dat bij het verlaten van een kroeg een dekentje van bladeren best wel handig kan zijn. Tot zover deze toch wat zweverige reactie. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 23-11-2018

Aan Gerrit. Dan hoop ik als muziekliefhebber dat de winter uit mag blijven. Prettige dag.

Anne schreef op 23-11-2018

@domme boom: pfoe, wel 2x per jaar vegen en bladeren bij elkaar vegen!! Het moet niet nog gekker worden zeg......! Nee, even serieus, voor de leefbaarheid en natuurlijk het milieu moet er gewoon groen zijn, Anders wordt Nijverdal gewoon 1 grote betonnen bak, niet erg aantrekkelijk. En ik geloof dat de boom die op de foto wordt geplant niet echt veel bladeren zal verliezen...

Geronimo schreef op 23-11-2018

@tut, leuk als je dure woorden gebruikt. Helaas is het een tautologie.

Heldern schreef op 23-11-2018

Tautologie... ,betekent dat dan dat geronimo hetzelfde betekent als zeurpiet?

Pibernik schreef op 23-11-2018

Aan WSB, ik deel uw mening als mede muziekliefhebber.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 23-11-2018

Wáárom worden dit soort handelingen verricht door “hoge pieten’ die vanuit comfortabele kantoren hun steentje (!) hebben bijgedragen. Echt respect verdienen de grondwerkers stratenmakers en hoveniers die in tropische en Siberische temperaturen de Grotestraat zo mooi maken. Misschien als dankbetuiging, óm een grote boom, een mooie ronde ‘bedank-bank’ voor deze helden. Met natuurlijk een lollig tekstbord, waarmee deze heren, een glimlach op onze gezichten gaven.

Geronimo schreef op 24-11-2018

@tut, je zeurt over mijn opmerking,, maar hierboven geef je daarna vrolijk aan, het ook niet eens te zijn met de persoon die de handeling verricht. Om daarna met een belachelijk idee te komen. "Helden"; zij doen gewoon hun werk of vind jij de bakker ook een held.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-11-2018

@Geronimo, dank voor het trollen, zou jammer zijn wanneer de discussie stil zou vallen. Tja, daar zeg je nu wat; vroeger waren bakkers ‘helden’, zes dagen per week ‘s nachts om 03:00 uur beginnen met het maken van deeg. Heel slecht voor biologisch ritme. Tegenwoordig krijgen zelfs warme bakkers hun kant en klaar deeg aangeleverd vanuit de fabriek. Deze hoeven ze alleen maar af te bakken. Dus helden zijn allen, die onder moeilijke omstandigheden hun werk verrichtten, en daarbij het minst gewaardeerd en het slechts betaald worden. Wanneer alle directeuren en managers tegelijkertijd door griepvirus zouden worden uitgeschakeld, draait de boel gewoon door, niemand zou hen missen.

Han schreef op 25-11-2018

Tut, dus jij beweert dat warme bakkers het deeg aangeleverd krijgen i.p.v. het zelf te maken? Je zult maar warme bakker zijn en lezen wat Tut hier uit zijn duim zuigt.

William S. Burroughs schreef op 26-11-2018

Bakt een bakker tegenwoordig nog zoete broodjes? Prettige dag.

Han schreef op 26-11-2018

Aan WSB. De tijd van zoete koekjes bakken is geweest, Tut heeft zojuist de eerste steen geworpen. Maar het lijkt erop dat we de steen der wijzen zoeken.

Pietje Puk schreef op 26-11-2018

Ligt die steen der wijzen op Nijverdal? In de Grotestraat? Dat heb ik nooit geweten.

William S. Burroughs schreef op 26-11-2018

Aan Pietje Puk. Ik weet niet veel maar wat ik wel weet is dat de steen der wijzen absoluut niet op Nijverdal ligt maar de steen des aanstoots des te meer. Prettige dag.

Geronimo schreef op 27-11-2018

@tut, en denk jij ook zo over kappers uit vroegere tijden?

William S. Burroughs schreef op 27-11-2018

Aan Geronimo. Bij kappers uit vroegere tijden denk ik altijd aan een bloempot. Prettige dag.

Geronimo schreef op 28-11-2018

@WSB, liet mij altijd knippen bij kapper Morsink, katholiek he. En daar hoorde ik dan wel eens verhalen uit de oude doos. Als leerling-kapper begon je toendertijd met scheren. Dan moesten zij ook doden scheren. Daar zat dus zo'n jochie van rond de 15, hij zal wel niet de enige zijn geweest, in de bedstee boven op zo'n lijk deze nog te scheren. Zal details besparen, maar zij vroegen er geen geld voor. Laatste wat je nog kon doen voor een overledene. Had jij een model bloempot, dan had je een andere kapper moeten nemen of moest jij ook perse naar die kapper van je ouders?

Geronimo schreef op 28-11-2018

@tut, dan vind ik zulke jochies eerder helden dan jou stratenmaker of koekenbakker.

William S. Burroughs schreef op 28-11-2018

Aan Geronimo. Nee. Ik ging altijd naar Stephen King om mij te laten kortwieken. Wat een clown was dat. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: