Fotowedstrijd met thema: Licht in de duisternis

Datum: 18-02-2019

11.22 uur - Op 30 maart 2019 doen wereldwijd van 20.30 tot 21.30 uur plaatselijke tijd in het kader van Earth Hour veel mensen het licht uit! Platform Duurzaam Hellendoorn zorgt ook dit jaar voor een programma. Doet u ook mee?!

Één van de activiteiten is het organiseren van een fotowedstrijd waaraan alle inwoners van de gemeente Hellendoorn mee kunnen doen, inzenden kan tot en met zondag 10 maart 2019. Inzenden kan via de website van Platform Duurzaam Hellendoorn: www.duurzaamhellendoorn.nl. Daar vindt men ook de complete voorwaarden om deel te nemen.
 
In de afgelopen 2 jaar is er in het kader van Earth Hour een fotowedstrijd georganiseerd voor leerlingen van Reggesteyn. Dit jaar willen we de wedstrijd verbreden tot alle inwoners van de gemeente Hellendoorn. Voor deze wedstrijd zijn er twee categorieën qua deelnemers:
1. Jong talent (10 t/m 18 jaar)
2. Volwassenen (18+).
 
De ingezonden foto’s worden beoordeeld door een professionele vakjury, deze bestaat uit de fotografen Emile Willems en Lenneke Lingmont en kunstdocent Herro de Roest. Op basis van hun oordeel worden de beste 30-40 foto’s geëxposeerd in de 2e helft van maart. In die periode kan het publiek stemmen op de foto van hun voorkeur. Op zaterdag 30 maart 2019 rond 20.00 uur worden de prijswinnaars van beide jury’s in beide categorieën bekend gemaakt.
 
De locaties voor de expositie en de bekendmaking van de prijswinnaars worden later nog bekend gemaakt. We hebben als platform, samen met de vakjury, gekozen voor het thema “Licht in de duisternis”. Dit thema mag door iedere deelnemer op zijn of haar eigen wijze ingevuld worden. Er mag een nieuwe foto gemaakt worden, maar ook in het verleden genomen foto’s mogen ingestuurd worden. Foto’s mogen zowel binnen als buiten gemaakt zijn of worden. De enige voorwaarden voor de foto zijn dat het moet passen in het thema en minimaal 1,2 MB en maximaal 8 MB mag zijn. Het reglement van de wedstrijd staat op de website van het platform: www.duurzaamhellendoorn.nl.
 
Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn
Ook dit jaar worden de activiteiten rond Earth Hour georganiseerd door Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn. In dit onafhankelijke platform werken organisaties op het gebied van duurzaamheid in brede zin samen om enerzijds gevraagd en ongevraagd het college en de gemeenteraad te adviseren. En anderzijds de bewustwording rond duurzaamheid, het organiseren van activiteiten en de verduurzaming van onze gemeente te stimuleren.
 
 Foto's die leerlingen van Reggesteyn vorig jaar gemaakt hebben bij het station rond hetzelfde thema met speciale aandacht voor de weerspiegeling van licht in het donker.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: