Heropening Grotestraat wordt groots gevierd

Datum: 19-03-2019

16.15 uur - Onze vernieuwde Grotestraat wordt op 29 maart officieel geopend. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het gehele weekend na de opening is het feest in het centrum van Nijverdal. 
 
De Grotestraat heeft een complete metamorfose ondergaan tot ‘groene ruggengraat van Nijverdal’  met terrassen en waterpartijen. Inmiddels is dit in het straatbeeld al goed te zien. Met het in werking stellen van de nieuwe waterpartijen ter hoogte van het Henri Dunantplein wordt de Grotestraat officieel heropend op vrijdag 29 maart. Dit is tevens de start van een feestelijk weekend in ons dorp. 
 
Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel en wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis van de gemeente Hellendoorn verrichten samen de openingshandeling. Voorafgaand aan de openingshandeling vindt de openingsloop plaats. (Start om 15.30 uur). Gehuld in paarse T-shirts vormen basisschoolleerlingen een paars lint tijdens hun wandeling vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug over de Grotestraat naar het Henri Dunantplein. Ze worden daarbij muzikaal ondersteund. Op het plein staan springkussens klaar, waar de leerlingen naar hartelust kunnen springen. Ook treedt de streetdance groep Joni Connect op. Zij zullen onder andere samen met de basisschoolleerlingen een dans doen.
 
Voorjaarsmodeshow
Zaterdag 30 maart staat geheel in het teken van de nieuwste voorjaarsmode. Die dag worden in hartje centrum drie modeshow gegevens. De shows zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Tussendoor is er leuk entertainment en genoeg tijd om meteen de winkels in te duiken om je favoriete items te scoren! De show kent een zeer groot aantal deelnemende modebedrijven met een grote diversiteit aan stijlen en merken. Voor jong tot oud en van klassiek tot trendy zal geshowd worden. En daarnaast zijn de laatste trends op het gebied van sportmode te zien.
 
Koopzondag
Op zondag 31 maart is het koopzondag in het centrum van Nijverdal. De winkels en supermarkten zijn die dag geopend. En het is deze keer extra gezellig met springkussens voor de kinderen en mobiel entertainment! 
 
Om u extra te trakteren ontvangt u het hele weekend speciale koffiebonnen bij de Nijverdalse winkeliers. Goed voor een gratis kop koffie met iets lekkers erbij. 
 
Speciaal voor onze kinderen wordt dit feestweekend een kleurplatenactie gehouden. De kleurplaten komen bij de winkeliers te liggen.
Kinderen kunnen de kleurplaten inleveren bij de ZINiN bibliotheek. Daar worden ze geëxposeerd. Inleveren kan tot uiterlijk zaterdag 13 april 2019. Daarna zal kunstenaresse, Lidwien Rouweler, de mooiste kleurplaten uitkiezen. Deze kleurplaten worden beloond met een prijs!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

k e schreef op 19-03-2019

ik verwacht een mooi feestje, en hoop dat de mensen die hier het werk hebben gedaan uitgenodigd zullen worden, en gezien de tijden zullen er veel hard werkenden niet op tijd aanwezig zijn.jammer

Kniepert schreef op 19-03-2019

Mag het ook iets minder gezien het begrotingstekort?

Cees schreef op 20-03-2019

Denk dat het over 10 jaar weer wordt veranderd. Ik weet niet anders dan dat ze in nijverdal bezig zijn met hun 'centrum'. Het is nog nooit wat geweest en dat wordt het ook nooit.

Geronimo schreef op 20-03-2019

Word het betaald door de middenstand, die moeten dat zelf weten. Als het gefinancierd word door de gemeente: probeer nog snel een wethouder met nijverdalse roots te vinden,haal een wc-rol (mijn tante stelt er eventueel een beschikbaar), neem twee medewerkers mee die het uitrollen en de wethouder knipt het door. Daarna weer oprollen (besparing door hergebruik op het gemeentehuis), geen koffie en gebak of andere versnaperingen, maar linea recta, met het schaamrood op de kaken, terug naar het gemeentehuis en aan de slag.

Geronimo schreef op 20-03-2019

PS waarom een enquĂȘte over koopzondagen, terwijl er al 1 word gehouden op 31 maart. Gevalletje paard achter de wagen spannen?

Geronimo schreef op 29-03-2019

Leo ten Brinke erf klinkt beter dan Grotestraat.

Pibernik schreef op 29-03-2019

Je kan het in de volksmond zo gaan noemen maar in wijzigen is kostbaar denk ik, zeker in deze tijd van bezuinigen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: