Kerstkilo's eraf fietsen, hardlopen of wandelen tijdens ZorgSaam Carbidtocht

Datum: 10-12-2019

18.32 uur - Sportievelingen kunnen op zaterdag 28 december deelnemen aan de ZorgSaam Carbidtocht. Deze tocht is voor elk wat wils: een ATB-tocht voor mountainbikers, een trail voor hardlopers en nieuw dit jaar is een wandeltocht. Al deze evenementen komen tot stand dankzij een mooie samenwerking van de organisatoren. 

Fiets Toer Club CC'75 organiseert al jaren tussen Kerst en Oud & Nieuw de Carbidtocht. "Enkele jaren terug werden wij benaderd als sponsor. De wielerclub beschikt niet over een eigen clubgebouw, dus nadat wij ons als sponsor verbonden hadden aan de Carbidtocht stelden wij graag ons pand op 28 december beschikbaar voor het uitgeven van de startnummers," vertelt fysiotherapeut Patrick ter Brugge van ZorgSaam. 
Hij heeft inmiddels buurman v.v. Hellendoorn en CC'75 ook met elkaar samen gebracht. "Want ook dit jaar kunnen alle deelnemers voor en na de Carbidtocht in de kantine van v.v. Hellendoorn terecht voor een hapje en een drankje. Heel gastvrij van v.v. Hellendoorn en tevens een win-win situatie voor hun clubkas." 
 
Wegens het succes van de eerste editie vorig jaar is er ook weer de Carbid Trail voor hardlopers en nieuw is de 10 km wandeltocht. "Naast mountainbikers kunnen ook hardlopers en wandelaars op 28 december hun kerstkilo's kwijtraken tijdens een prachtige route in de natuur rondom Hellendoorn. Kortom, mooie sportieve activiteiten waarbij CC'75, v.v. Hellendoorn en ZorgSaam samenwerken om mensen lekker te laten bewegen", meent Patrick ter Brugge. 
 
Er zijn door Bertus van Elburg diverse trail en wandelroutes uitgezet. De starttijden zijn 9.30 uur voor de 25 kilometer, 10.00 uur voor de 17 kilometer en 10.30 uur voor de 10 kilometer trail en wandeltocht. Voorinschrijving is mogelijk tot en met zaterdag 21 december 16.00 uur via de website www.zorgsaamloperscompany.nl, na-inschrijving kan op de dag zelf tot een half uur voor aanvang. Het vertrek is bij ZorgSaam Lopers Company aan de Koemaste 2C op Sportpark De Voordam in Hellendoorn. 
 
De ATB Carbidtocht van CC'75 is door de NTFU bekroond met de hoogste waardering en behoort ook tot de vijf mooiste tochten van Nederland. De tocht verloopt grotendeels over de Hellendoornse berg met daarin veel pittige klimmetjes en technische singeltracks. In het heuvelachtige terrein zijn twee uitdagende routes uitgezet van 30 en 50 kilometer en wordt er nagenoeg geheel gefietst over onverharde wegen en paden. 
 
De deelnemers van de kortere route kunnen even tot rust komen bij de verzorgingspost bij de Stal 't Entmeer van Olympisch ruiter Frank Hosmar. Tijdens de langere route is er nog een extra verzorgingspost bij de Tonia's Hoeve. De ATB-ers kunnen starten tussen 9.00 uur en 10.00 uur ook op Sportpark De Voordam. De kosten bedragen € 5,00 voor NTFU-leden, niet-leden betalen €7,00. Meer informatie over deze tocht is te vinden op www.toer.cc75.nl. 
 
Na afloop is er gelegenheid om te douchen, kun je je fiets schoonspuiten en natuurlijk samen met andere ATB-ers, hardlopers en wandelaars in de kantine van vv Hellendoorn onder het genot van een hapje en een drankje belevenissen uitwisselen.
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 11-12-2019

Dus ZorgSaam keurt ons vreetgedrag goed, als de mens maar komt bewegen bij hun, opdat zij kunnen innen.

Hendrik schreef op 12-12-2019

Han, als je zoveel vreet, zit ZorgSaam niet op jou te wachten.

Uw reactie

Naam:
Bericht: