Wandel mee voor het goeie doel

Datum: 13-01-2020

15.57 uur - Op maandag 20 januari is het blue monday. De meest depressieve maandag van het jaar. Op die dag kan er mee gewandeld worden voor een goed doel. Jolanda  Winters van Mindful Walk Hellendoorn wandelt dan voor wij zijn MIND. Want wandelen is cool, wandelen geeft energie en zo maak je van de blue monday een happy monday.

MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hier mee te maken hebben ondersteunen. Dit doen ze o.a. door inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van deze studio gaan met de opbrengst extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie!
 
Door zelf in beweging te komen komt alles in beweging, fysiek, emotioneel en mentaal. Dit willen we iedereen laten ervaren met het Mindful Walk concept. En vooral mensen met depressieve klachten. We brengen maandag 20 januari depressie onder de aandacht.
 
Dus kom in actie en steun MIND. 
Opgeven kan via 0612782857 Jolanda Winters of via www.doemeemetmind.nl/team/voel-je-wel-in-je-vel-op-blue-monday  Hier kan je doneren.
 
We starten om 9.30 uur bij tankstation Bie Olthof in Hulsen en na afloop , tegen 11.00 uur, biedt Betsie Olthof een lekkere kop koffie of thee aan voor het goeie doel.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-01-2020

Salaris directeur MIND € 98.883,00 (2017). Daarvan schiet ik in een depressie. Wanneer hij echt betrokken is bij de doelgroep, had hij zichzelf niet zo goed toebedeeld. Weer bewijs dat ‘goede doelen’, slimme constructie is om makkelijk rijk te worden.

Cees schreef op 14-01-2020

Wat een onzin....

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-01-2020

Iedereen kan wandelcoach worden, cursus: 6 x 1,5 uur voor € 195,- De depressieve betaald € 75,- voor één wandeling met coach ( 1 of 1,5 uur).

William S. Burroughs schreef op 14-01-2020

De Britse psycholoog Cliff Arnall, die de term 'Blue Monday' aan deze datum verbond, maakte er zelfs een wiskundige formule bij: W+(D-d]Tq/MxNa. Nu ja, of het hiermee allemaal wetenschappelijk is afgedekt? Tom Chivers, wetenschapsjournalist bij de Britse krant The Telegraph schreef onlangs nog dat hij het liefst helemaal niets meer over die onzinnige 'blauwe maandag' wil horen. De term is een paar jaar geleden niet eens bedacht door Arnall zelf, maar door een Brits reisbureau dat de reislust in de flauwe januarimaand wilde aanwakkeren. Met 'Blue Monday' praat je mensen aan dat ze heel erg toe zijn aan een break. Chivers omschrijft Arnall als een soort professor Stapel: "Arnall is beroemd omdat hij ook heeft aangetoond wat de beste dag van het jaar is om ijs te eten. En hij verzon een formule voor het 'perfecte weekeinde'." Het reisbureau heeft volgens Chivers net zo lang gezocht, tot het een academicus vond die zijn naam wilde verbinden aan het persbericht. Tot zover de feiten. Wat niet wegneemt dat iedereen van mij mag wandelen tot men de welbekende ons weegt. Prettige dag.

Han schreef op 14-01-2020

Tut, dan word je toch wandelcoach. Verdient u ook 100.000 euro per jaar, net als een aantal mede reaguurders.

Mitis schreef op 15-01-2020

@ Tut, De mens wordt niet meer opgeleid tot mens, maar tot dienaar van de economie, verkondigde Marx in de 19de eeuw.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-01-2020

@Mitis, klopt, enkel de winst is belangrijk. Ook MIND is natuurlijk bedenksel van medicijnfabrikant. Reclame maken voor geneesmiddelen is verboden. Maar aandacht voor de ziekte, kwaal vragen en dan vermelden dat je ermee naar de huisarts moet gaan, mag wel. Daarom zie je in media opeens, radiodisjockeys, zangers, artiesten die depressief zijn, depressiefestivals, natuurlijk betaald door fabrikant. Door deze MIND-activiteiten worden depressieve jongeren opgespoord, gaan lopen met coach, kijken op op website, waar positieve berichten staan over antidepressiva. Ook lees je dat je natuurlijk met je klachten naar de huisarts gaat. Deze huisarts schrijft recepten uit en wordt hiervoor flink beloond met bonus en reisjes door de pillenfabrikant. Er wordt gesuggereerd dat er een stofje ontbreekt in je hersenen, dat door antidepressiva wordt hersteld. Onzin, oorzaak van hoofdpijn is ook geen tekort aan aspirine. Alleen bij ernstige depressies is het hulpmiddel. Er wordt nieuwe doelgroepen gezocht om pillen aan te slijten, nu dus de jongeren. Maar de maatschappij is de oorzaak van depressie bij jongeren. Iedereen moet uitblinken en zichzelf oneindig verbeteren. Geen wonder dat men somber wordt omdat dit natuurlijk niet lukt, en men zich een mislukkeling voelt en opgebrand raakt.

William S. Burroughs schreef op 16-01-2020

Aan Wat ben ik toch een tut! U gaat hier wel een beetje kort door de bocht zou Max Verstappen op uw reactie gezegd kunnen hebben. Dat er vaak te snel medicatie wordt voorgeschreven ben ik met u eens. Dat er winsten en bonussen verdiend worden waar een gemiddeld VVD kamer lid van gaat kwijlen en een SP kamer lid een hartverzakking van zou moeten krijgen is ook waar. Feit is ook dat er te weinig talkshows zijn voor Peter R de Vries om deze bedragen bij elkaar te bemoeien lees praten. Toch wil ik uw reactie wat nuanceren. Door u er op te wijzen dat er ook veel mensen zijn die wel degelijk baat hebben bij antidepressiva. Waardoor het leven voor deze mensen veel draaglijker wordt. En die door een bepaalde stoornis niet zonder kunnen. En dan is het toch mooi dat er iets voor is. Tot slot wil ik er voor enige rust in je hoofd nog een eigen tip aan toevoegen. Stop met facebook en plak een NEE NEE sticker op je brievenbus. Dat scheelt enorm veel ergernis en levert oceanen aan rust. Oftewel laat u niet gek maken. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-01-2020

@William, wel goed lezen, ik schreef ook dat antidepressiva hulpmiddel is bij ernstige depressies. Het is verslavend, en werking vermindert na een tijdje. Het blijven slikken heeft dan alleen nog placebo-effect. Maar hier gaat het over depressieve jongeren, die door de druk van de maatschappij om het uiterste uit henzelf te halen, daar onder bezwijken. Door pillen voor te schrijven word indruk gewekt dat oorzaak aan henzelf ligt van het stofje dat ontbreekt of dat ze niet sterk genoeg zijn. Stoppen met pillen is te proberen door elke paar weken een kwart tablet te minderen. MIND gaat met opbrengst extra websites maken om jongeren voor te lichten over depressie. Wellicht eerder om ze te stimuleren naar huisarts te gaan en pillen te laten voorschrijven. Kassa!

Mitis schreef op 18-01-2020

@ Tut, ik wil me niet te vaak aan jouw chronisch negatieve insteek ergeren. Nooit werden we zo gezond oud, de generaties voor ons kregen geen toeslagen. Moesten door de kinderen worden onderhouden. Waren er geen kinderen dan was er nog de kerk. Ik ben blij in NL te wonen, goed pensioen, goede keurige gezondheidzorg, ik weet het TUT voor jou is het nooit genoeg...

Mitis schreef op 18-01-2020

Zal het verder toelichten, ik ben in landen geweest waar ik mensen heb horen krijsen van de pijn, van collega's met meer kennis begreep ik een blindedarm probleem, zonder operatie ga je dood, dat zal dan wel gebeurt zijn want er was geen arts...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-01-2020

@Mitis, ik ben dankbaar voor al het goede in het fantastische Nederland, dat er gezorgd wordt voor de zwakkeren. Waar ik probleem mee heb, zijn degenen die zich verrijken aan het leed van anderen, draaien en liegen, zoals ‘goede doelen’ die vrijwilligers met hart op juiste plaats, deur aan deur het werk laten opknappen, terwijl de ‘directeur’, bestuur, zichzelf rijkelijk belonen. Wanneer deze laatsten hart op de goede plek hadden ze niet zo’n grote hap uit de ruif genomen. Zoals patiëntenverenigingen die door medicijnfabrikanten betaald worden, en zo invloed hebben op de berichtgeving op forums. Dus ik attendeer op het misbruiken, manipuleren, van de zwakkeren door de sterkeren (o.a. bedrijven, overheid).

Uw reactie

Naam:
Bericht: