Cursus “Astronomie voor Jongeren”

Datum: 17-01-2020

12.30 uur - De Sterrenwacht Hellendoorn organiseert binnenkort de  cursus “astronomie voor jongeren”. Een cursus bedoeld voor meisjes en jongens in de leeftijd van 10  - 14 jaar. Het wordt een leuke en boeiende cursus, waar eenvoudige theorie wordt afgewisseld met praktische voorbeelden en opdrachten.

 
 
Zo wordt uitgebreid kennis gemaakt met het zonnestelsel, maar ook worden de afstanden in het heelal, sterrenstelsels, kometen, telescopen en ruimtevaart behandeld. Voorkennis is niet nodig, gewone gezonde belangstelling voor wat zich aan de mooie sterrenhemel afspeelt is voldoende. 
 
Praktische invulling: in elke les is er tijd voor de praktijk van sterrenkunde zoals:  het maken van een sterrenkaart, een handspectroscoop, demonstratieproeven enz. Natuurlijk wordt ook het spectaculaire planetarium van de sterrenwacht ingezet bij deze speciaal op de jeugd afgestemde cursus.  Er is voor de jonge astronomen een mooie  syllabus met lesstof samengesteld door deskundige vrijwilligers van de sterrenwacht.
 
Waarneemavond, een observatie avond met telescopen in de koepel maakt eveneens deel uit van de cursus, deze avond is weersafhankelijk en wordt gehouden bij onbewolkt helder weer.  
 
Wanneer:   vijf zaterdagmiddagen van 15.00 hr.  tot 17.00 hr. op 1, 8, 15, 22 en 29 februari
Certificaat: na afloop van de cursus krijgt elke jonge cursist, - bij voldoende aanwezigheid - een certificaat van deelname. 
 
Het lesgeld inclusief lesmateriaal plus een drankje in de pauze, bedraagt maar € 45,00.
Ouders kunnen hun pupil aanmelden via de website www.sterrenwachthellendoorn.nl
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: